Tłumik do słopa 903

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

Do fachowców od słopowania - czy taka krowa - 50 cm dlugości - przelotowa, 30 cm tlumika - 20 cm chromowej końcówki - sprawdzi sie?? Moge taki miec za parenascie złociszy używany,.

[ wiadomość edytowana przez: pat_kdb dnia 2005-01-13 19:37:50 ]

za dlugi ten tlumik, ciezko bedzie ci sie z rura wyrobic albo bedziesz musial go mocno cofnac i cala ta koncowka wypadnie za autem i bedzie to dosc zdupnie wygladac "buczacy" wydech mozesz sobie zapodac ale szukaj jak najkrotszego.

sam lumik ma 30 cm - koncówka 20 - moge ja uciachac albo skrócic tłumik......i tak bedzie rzeźbionez wydechem.

to rob jak uwazasz za stosowne

stosownie sie opytuje - slyszalem jak pierdzial w uno 1.4......malina....sasiedzi by mnie nocami nachodzili ......zebym zgasił;p

no skoro musi pierdziec to se montuj, ja juz przerabialem, rura z pustym katem, sama rura, tlumik od poldona, sam kolektor, itd. najbardziej hardowy dzwiek ma sama rura z pustym katalizatorem jak pilarka tarczowa

tamjest przelot srednicy samej rury co do niego wchodzi a dookola jakies siatexy i balchy z dziurkami...ogolnie szeorki na 20 cm - zobaczymy co z tego bedzie;]

ja mam puszke Ultera przelot dedykowan do sc 1,1 sporting (puszka montazowa bez wiesinackich koncowek chromowanych) wydech jest dobry jesli chodzi o odprowadzanie spalin miesci sie w normach 98dB na luzie 3m od samochodu ale podczas jazdy jest meczacy na dluzsza trase w srodku straszny halas po 5 min leb rozsadza (zero wygluszen w samochodzie)

zawsze mozna go podmienic na trase na cichy i niewiesniacki....ale te obciete polonezowskie i inne cuda tez niezbyt "miastowo" wyglądaja........

na tak krotkim odcinku nie wyciszysz tego tak zeby miec "komfort" cokolwiek bys tam nie zamontował zreszta i tak najbardziej bedzie wkur***** wycie skrzyni na 4ce i dyfra... to jest po prostu poezja..

ano 5teczki brakuje....... i to nieraz z Fulda stwierdzamy.......

tu nie tyle chodzi o 5ke co o dzwieki wydawane przez skrzynie, glownie 4ka (przelozenie ponizej 1) i wyjacy jak upior dyfer, dzwiek silnika przy tym milknie jakby go nie bylo

ja tamnie wiem co wyje ale niekiedy az zal wciskac gaz bo mam wraznie jakby na dwojce go Fulda zyłował......dlatego wciąz rozmyslam nad skrzynia z CC co Zuraw oferował przeróbke.....

a może skrzynia od bisa?? ma przecież dłuższe przełożenia??

skrzynia od bisa rozni sie tylko przelozeniem glownym, poszczegolne biegi sa takie same

dla mnie to bzdura wydluzac przelozenia i zmniejszac przyspieszenie, chyba ze masz 200 kucy i nie nadazasz lewarkiem machac

a co tanio mozna podmajstrowac??

Cytat:
2005-01-13 20:50:23, Pat_kdb pisze:
a co tanio mozna podmajstrowac??

ze co?

jaka skrzynie procz CC mozna tanio zaasymilowac;]

jedyne rozwiazanie to central !!! i oryginalna skrzynka z zawiecha
bo rzeczywiscie skrzynia maluchowska wydaje wkur@#$ dzwieki

Cytat:
2005-01-13 21:24:35, beneq pisze:
jedyne rozwiazanie to central !!! i oryginalna skrzynka z zawiecha bo rzeczywiscie skrzynia maluchowska wydaje wkur@#$ dzwieki

ja nie wiem ale jakos nie słysze tego wycia skrzyni moze dlatego ze jest nowa?? co do tłumika to ja mam tłumik z borewicza przed ostatni przelotowy buczy jak sportowy woz z poczatku chciałem zmieniac na jakich ciuchutki ale juz sie przyzwyczaiłem i mowie co to za swap jak chodzi cicho.