Amortyzator do scoupe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!
mam problem z zawieszeniem-wymieniłem tulejki w tylnej belce, gumy stabilizatora przedniego i dalej coś stuka. okazało się, że amortyzator przedni jest do wymiany.
no i moje pytanie: czy do scoupe '92 pasują amorki przednia od pony?? a może ma ktoś na zbyciu 1 sztukę używaną, ale nie wydającą dziwnych odgłosów??
wiem, że amorki wymienia się na nowe i parami, ale chwilowo brak gotówki i muszę zrobić to tanim kosztem.

Które koło? Mam ze swojego po wymianie dwa amorki (chyba nawet olejowe) do Scoupe. Prawy jest chyba uszkodzony bo też stukał i był mokry na zewnątrz ale lewy wyglądał ok. jak chcesz to daj znać na priva lub maila. Natomiast myślę że lepiej potraktować to tylko jako sytuację awaryjną i poszukać kompletu.
P.S. Nie oglądałem dokładnie tych amorków - może można lewy założyć jako prawy i odwrotnie ale to trzeba sprawdzić. Pozdrawiam

no i zanim wziąłem się za wymianę amortyzatora, to jeszcze miałem przygodę na lodzie i uderzyłem lewym przednim kołem w krawężnik.
po rozebraniu i pomierzeniu przedniego zawieszenia i karoserii okazało się,że oprócz sworznia wahacza dolnego z prawej strony(to on stukał) do wymiany mam wszystkie tulejki na obu wahaczach a do tego wszystkiego od uderzenia wygiął się lewy wahacz i jego też muszę wymienić.
na koniec oczywiście regulacja zbieżności i mój portfel znowu schudnie, tym razem o ponad 4 stówki.
i tak dobrze wyglądające auto, które przy zakupie tylko nierówno chodziło pochłonęło już 1800zł na naprawy i części.

tu pragnę publicznie podziękować doqtorkowi za jego błyskawiczną reakcję i ofertę, bo po usłyszeniu cen nowych amprtyzatorów prawie spadłem z krzesła.

teraz czeka mnie jeszcze dostrojenie instalacji LPG, ale to już inna bajka. mam już kabelek do komputera i jak tylko pogoda się poprawi zaczynam zabawę.

Wachacza nie musisz kupowac nowego,znajac zycie podpasujesz od Pony'ego.Jesli nikt z naszego forum nie bedzie mial takiego zadzwon do Lipnika pogadaj z Marjuszem on napewno ci cos znajdzie za niewielkie pieniazki.Kupujac uzywany wachacz dostaniesz zapewne go ze sworzniem. Glowa do gory, nie musisz wymieniac wszystkiego na nowe.Pozdrawiam.

ostatnie informacje z frontu:
odebrałem dzisiaj samochód z warsztatu. zgodnie z planem wymienione zostało:
wahacz lewy, tulejki obydwu wahaczy, sworzeń prawego wahacza.
tym razem zostawiłem 500 zł za części z wymianą i ustawieniem geometrii przodu.
różnica w prowadzeniu auta jest duża. nic nie stuka i nie puka a przez dziury przejeżdża bardzo gładko.
prowadzi się doskonale.
troszkę dużo już mnie kosztował, ale mam nadzieję, że teraz już będę zadowolony.

Witam,
Gdyby ktoś potrzebował amorki np. Sachs lub Kayaba (oczywiścvie nowe) to jestem w stanie załatwić z dużym rabatem około 20-25% od ceny detalicznej.
tel 600026908
Pozdrawiam