MotoNews.pl

Jaki olej do automatu???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Posłóchajcie zwracam sie do was z wielką proźbą gdyż mam BMW 325i Coupe i wymieniłem miesiąc temu olej w skrzyni automatycznej na Mobil ATF, Sugerując sie podpowiedziami innych ... Niewiem co jest ale na początku było wszystko ok z rana przekładnia biegów normalnie chodziła lecz teraz mam problemy z przesunięciem dzwigni biegów na P - parking, jak i nie mam biegu wstecznego... Przeskakuje mi , straszny opór przesunięcia dzwigni aż sie boje żeby na chama czegoś nie popsuć... choć sie zastanawiam czy już czegoś strasznego sie nie stało...sam neiwiem co sie dzieje... aha jeszce jedno podczas wymiany oleju, nie stać mnie było na filtr do skrzyni i przedmuchałem stary i włożyłem go... czy to może mieć aż takie znaczenie w automacie??? Tak wiec o to moje pytania...
Jaki olej Lać by było ok...??
Czy wymienić filtr??? BO mysle ze chyba było by najlepiej ale stary zle nie wyglądał:/
I co zrobić z tym wstecznym bo nie moge nigdzie parkować??
Prosze was poradźcie coś jak najszybciej...
Z góry dziekuję...

Cytat:
aha jeszce jedno podczas wymiany oleju, nie stać mnie było na filtr do skrzyni i przedmuchałem stary i włożyłem go... czy to może mieć aż takie znaczenie w automacie??? Tak wiec o to moje pytania...
Jaki olej Lać by było ok...??
Czy wymienić filtr??? BO mysle ze chyba było by najlepiej ale stary zle nie wyglądał:/

jak źle przedmuchałeś filtr dmuchałeś od strony zaciągania oleju to teraz możesz mieć skrzynie do wymiany . a poziom oleju jest prawidłowy?

Taj jest prawidłowy zadnych wycieków nie ma niewiem co jest nie widziałem w którą stronę on przedmuchiwał... nie widziałem tego... bo robiła to dobra stacja obsłógi...

pomóżcie prosze

Aby określić rodzaj oleju trzeba najpierw znac typ skrzyni. Bez podania typu skrzyni dyskusja jest o niczym