[S] silnik fiat punto2 1.2 8v 60km 2000r

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Posiadam silnik,skrzynie,wiazke z kompem , przebieg okolo 57tys km . Cena do negocjacji , jak cosik piszcie gg 1099300

a do negocjacji z jakiego pulapu??

Cytat:
2006-01-15 18:38:07, Pat_kdb pisze:
a do negocjacji z jakiego pulapu??

No nie wiem , silnik (zadbany mam udokumentowane przeglady srednio co roku zmieniany olej,filtry) to okolo 2tys zl , do tego skrzynia okolo 700zl , komputer pewnie gdzies 1tys zl , do tego sa kolektory , alternator itd ... Jakby ktos bral calosciowo to bedzie taniej . Dodam ,ze silnik bedzie mozna odrazu stuningowac,czy cosik u mechanika u ktorego robie swapa , jesli ktos bylby zainteresowany . Wiecej o kwotach,czy tez silniku i jego mozliwosciach to juz tylko zainteresowanych na priv badz gg .

komputer za 1000 pln? to chyba jakies prototypowe penitum 4

ciekawe ile ramu za 1000zł oferuje

Cena kompa orientacyjna , niestety ale elektronika samochodowa kosztuje , popytajcie w ASO

a czy tu gdzies pisze FORUM ASO?

moge ci taki sam komputer rozkodowany zalatwic za 200-250 pln.

Cytat:
2006-01-16 19:19:32, ZoLt4R pisze:
moge ci taki sam komputer rozkodowany zalatwic za 200-250 pln.

Hehe to taniej niz rozkodowanie Masz dostep do kompow od punta 2 mpi ? Jak za taka cene to chyba tylko kradzione , albo z rozbitych

Dobra kto chetny na silnik ze skrzynia , bo widze ze w sprawie kompa to tylko spamik i zaden z was raczej nie zainteresowany nawet silniczkiem zapewne.

ja chcialem tylko poinformowac ze cena 1000zl za taki kalkulator z punto jest kosmosem, za tyle sie caly silnik kupuje

a co do rozkodowywania to mam za 100 zl

pozdrawiam
p.s. ja silnika nie potrzebuje, jeden juz mam. chyba ze bys mial tloki z 1.2 16v to chetnie

Kolega ma silnik 1.2 16v z bravy do sprzedania tez , przebieg 140tys km do remontu zapewne . No moze sa silniki po 1tys zl , ale zapewne do remontu , a wiem ile to kosztuje ... Pozatym to jest w miare nowy silnik 6 lat i 57tys przebiegu Zmieniasz waleczki,obrobka glowicy,dolot,wydech i masz 90km za male pieniadze . W vidze zrobili z takiego silniczka 215km na turbo , wiec potencjal jest

ja bym chcial tylko tloki z 1.2 16v.

moj kupilem za 1000zl i bynajmniej nie jest do remontu, malo tego, zdobylem na nim mistrza torunia minimax w generalce

komu jak komu....ale ZoltaRowi tego bym niepisal

Cytat:
2006-01-16 19:51:16, ZoLt4R pisze:
ja bym chcial tylko tloki z 1.2 16v. moj kupilem za 1000zl i bynajmniej nie jest do remontu, malo tego, zdobylem na nim mistrza torunia minimax w generalce

Gratulacje za tytul . Watpie by sprzedawal tloki same , za silnik z kompem bez skrzyni chcial 3500zl , drogo prawda ? No niestety ale jesli oddawac silnik za "darmo" to lepiej go sobie zostawic poczekac , potem trafi sie ktosik chetny na motor z ktorego wycisnie z 150km n/a lub ponad 200km turbo.

ktos tu z cenami na głowe upadł. Ja mam w piwnicy silnik od civic'a 1,5 90km tylko bez głowicy i z wywalonymi pierscieniami, oddam za darmo... 1200zł.

no niestety, jakis łoś pewnie to kupi. jak sie nie zna realiow co po ile mozna zalatwic.

za 3500 mam do kupienia (i niebawem to zrobie) kompletny przod od marei 2.0 20v. motor, skrzynia, klima, elektryka, zawias, lampy itd, kompletny przod. bedziemy swapowac brave 1.2 16v na 2.0 20v. a ty chcesz sam 1.2 16v za 3500 sprzedac?

No popatrz, a ja znalazlem dzisiaj silnik z punto 1.2 mpi bez altka za 1500 zl, a dodatkowo z kompem i wiazka za niecale 2 tys i zdawalo mi sie, ze to zdzierstwo..

ceny silnikow 1.2 (zarowno 8v 75 i 16v 80-86km) rzadza sie swoimi prawami bo ludzie masowo montuja to do cc/sc.

za takie same pieniadze mozna kupic 1.6 czy 1.8

no ale mniejsza z tym. jakby ktos widzial tloki z 1.2 16v prosze o kontakt

Tłoki z 1.2 16v są do załatwienia za jakieś 400zł, nóweczki

Co to reszty "gratów", to jutro Ci wysyłam...

no no