Wzmacniacz TDA 2005??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.

Ponieważ w tamtym tygodniu stopił mi sie wzmazniacz a wczoraj dostałem od brata nowy FIRST 2X60, kiszka ale lepsze to niż nic a jeszcze w prezencie...
Do rzeczy chodzi o to, że nie mam instrukcji i nie wiem czy można go mostkować, wzmacniacz jest oparty na układzie TDA 2005 jest to scalak i nie chciałbym go spalić. Czy ktos wie czy można go Mostkować??

Jesli masz cos spalic to najszybiej pojdzie zabezpieczenie jesli jest zastosowane. w niektorych rozwiazaniach nie robiono takiego i sie koncowki gotowaly. Koncowka TDA2005 nie jest droga pare zlotych kosztuje. dawno nie kupowalem ale cos kolo dychy moze kosztowac (ostatnio kupowalem 4 lata temu) co do mostkowania do hmm, nie chce dac blednej odpowiedzi.

Ok skoro tak mówisz...
Zaraz je podmienie i zobaczymy wieczorem napiszę co się stało...
działa czy nie

pozdrówka
metis

Z tego co pamietam, to TDA20xx sie nie mostkuje, najlepiej sciagnij note aplikacyjna i poczytaj.

Ten wzmacniacz to jest jakaś pomyłka nie chcę go nawet za darmo lepiej gra samo radio

... a może teen stary co masz daa się zreaanimować .....

Ja myślę, że się da

ale na ten czas podpiołem to... he he

Dzisiaj wieczorem rozkręcę ten zepsuty i zobaczem co się da zrobic, a jak ja nie dam rady to kumpel napewno coś pomoże (mam taką nadzieję)

pozdrawiam
metis

.... TDA 2005 mozna mostkowac ale przy mostkowaniu jest inna deczko aplikacja czyli jesli wzmacniacz jest zrobiony jako oddzielne kanaly to niestety ale potrzeba przerobki ....

... podpowiedz od kolegi Łukasza .....