Reklama Norblina na naszych samochodach

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
miejmy nadzieje, ze kolejna wielka akcja szmata odbedzie sie i uda sie dogadac z dyrekcja muzeum co do reszty naszych planow. solidnym argumentem w rozmowach z dyrekcja bedzie reklama muzeum na naszych samochodach. dlatego potrzebujemy kogos, kto za pare zyli przygotuje taki napis wielkosci w miare widocznej z informacja MUZEUM POLSKIEJ MOTORYZACJI, DAWNA FABRYKA NORBLINA, ZELAZNA TYLE I TYLE, CZYNNE OD TEJ DO TEJ i rownoczesnie przygowalby projekt takiej reklamy, oczywiscie prosty, bez zadnych bajerow. pytanie, czy mialoby to byc na folii czy na czyms innym oraz inne niuanse. dobrze by bylo, gdyby byly gotowe na grudzien i od stycznia mielibysmy ja na samochodach.

Projekt trzeba trzasnac w Corelu.....Najlepiej na folii, naklejane np na szybe, bo na lakier to nie bardzo-plowieje......
koszt wyciecia na ploterze to grosze, znam fajny zaklad,ktory zajmuje sie tym
niestetey nie mam Corela,wiec ktos inny musialby to wykonac-ale kwestia wykonania moge sie zajac....
Chyba,ze nie moglbym jako nie-klubowicz

-----------------
http://plepleple.pl

[ wiadomość edytowana przez: el_comendanto dnia 2004-10-26 10:21:05 ]

proponuje zrobic reklamy na foliach magnetycznych. L-ki tak mają nieraz. przyda sie jak ktoś będzie chcial czasem pojezdzic po cywilnemu

Folia magnetyczna ma podstawowe wady:
1. Podraza koszt przedsiewziecia
2. Rysuje lakier,bo nie sposob usunac wszystkie drobiny kurzu z powierzchni
3. Przy predkosciach rzedu 130 km/h moze odkleic sie i odpasc

-----------------

magnes odpada na 100%! Drogi i niepraktyczny. Zwykla folia i juz. Jak bedzie projekt to moge pogadac o realizacji w jakiejs wiekszej ilosci. Mam pare znajomych firm.

Mamy jednego bardzo dobrego projektanta Jarek nie obraz sie , jest nim wlasnie syn KOrka. Moze moglby zrobic jakis fajny projekcic takiego napisu ze starym samochodem w tle.

Projekt powinien byc interesujacy, czyli zwracac uwage otoczenia " Co ten wariat ma na tym fiacie/polonezie/warszawie itp" a jednoczesnie w miare prosty do wyciecia na folii.

Korek zmotywuj jakos Jarka co??

Fajnie bedzie wygladal napis MUZEUM POLSKIEJ MOTORYZACJI na Plusach

Cytat:
2004-10-26 12:35:00, el_comendanto pisze:
Folia magnetyczna ma podstawowe wady:
3. Przy predkosciach rzedu 130 km/h moze odkleic sie i odpasc

to jest podstawowa wada

Cytat:
2004-10-26 13:20:17, road_runner pisze:
Fajnie bedzie wygladal napis MUZEUM POLSKIEJ MOTORYZACJI na Plusach

w sumie smiesznie, hehe!

Taa a jak ja bym nakleil na mojego poldka ktory jest juz bardziej rudy niz ciemno zielony to by wygladalo jak ... jak no wlasnie

pozdr

p.s. wiem ze wiekszosc z was ma podkladki pod tablice FSOAK ale najlepszym sposobem na reklame sa wlasnie one. Wg badan 80% kierowcow czyta napisy na podkladkach samchodu przed nim.

A czy ja jako nieklubowicz,ale czytacz Forum tez moglbym miec takowa reklame na aucie????Mam LADE 2103 klasyka w stanie 4++ i Maluszka klasyka i 127,ale to stoi i sie remontuje

-----------------

Cytat:
2004-10-26 13:49:15, el_comendanto pisze:
A czy ja jako nieklubowicz,ale czytacz Forum tez moglbym miec takowa reklame na aucie????Mam LADE 2103 klasyka w stanie 4++ i Maluszka klasyka i 127,ale to stoi i sie remontuje

Heh, ja mogę potwierdzić że masz, bo wszystkie widziałem, aczkolwiek nie wiem czemu oceniasz Ładę tylko na 4++....
Pewnie dlatego że często brakuje w niej benzyny

A co do reklamy - zwykła folia wycięta na ploterze i z tego zrobiona naklejka na szybę (projekt w corelu), bo na lakierze chyba nikt nie będzie tego przyklejał.

Chyba że są jeszcze jakieś inne pomysły...? Ten jest raczej najtańszy.

[ wiadomość edytowana przez: makaveli dnia 2004-10-26 13:59:39 ]

W sumie glupie pytanie... a czemu nie?

Spróbuje pogadać z Jarkiem.

Czemu nie przyklejać do lakieru? Wcale się od tego nie niszczy i mozna to bez problemu odkleić. Ja sobie chętnie to przykleję. Np na drzwi. Myślę ze nie było by może głupio gdyby to była duża reklama zajmująca 2 drzwi z jednej strony auta.

przyklej do lakieru i zobaczysz....Albo odejdzie z lakierem,albo kolor "z pod spodu" bedzie inny,niz ten,ktory byl na zewnatrz...Po prostu lakier splowieje,a pod spodem bedzie swiezy....i nawet po polerce,efektu tego nie da sie usunac zadna miara
Poza tym lakier moze negatywnie zareagowac z klejem.........

-----------------

[ wiadomość edytowana przez: el_comendanto dnia 2004-10-26 14:29:31 ]

wazna tez jest kolorystyka, jednak kazdemu dogodzic tak, zeby ladnie sie komponowalo z autem nie sposob. jak dla mnie napis moze byc nawet zielony czy blekitny. gorzej, jesli na bialy samchod naklei sie biale napisy, hehe!
co do umieszczenia sugruje tylna szybe, bo jest najbardziej, hm, czytelna.

Cytat:
2004-10-26 14:02:36, korek pisze:
Spróbuje pogadać z Jarkiem.

ale najpierw po dobroci

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Cytat:
2004-10-26 14:36:51, PACAN pisze:
wazna tez jest kolorystyka, jednak kazdemu dogodzic tak, zeby ladnie sie komponowalo z autem nie sposob. jak dla mnie napis moze byc nawet zielony czy blekitny. gorzej, jesli na bialy samchod naklei sie biale napisy, hehe! co do umieszczenia sugruje tylna szybe, bo jest najbardziej, hm, czytelna.

Problem koloru odpada, jeśli sugerujesz tylną szybę. Biały chyba jedyny sensowny....

Cytat:
2004-10-26 14:28:58, el_comendanto pisze:
przyklej do lakieru i zobaczysz....Albo odejdzie z lakierem,albo kolor "z pod spodu" bedzie inny,niz ten,ktory byl na zewnatrz...Po prostu lakier splowieje,a pod spodem bedzie swiezy....i nawet po polerce,efektu tego nie da sie usunac zadna miara Poza tym lakier moze negatywnie zareagowac z klejem......... [ wiadomość edytowana przez: el_comendanto dnia 2004-10-26 14:29:31 ]

Przyklejałem, odklejałem, myłem i problemów nie było. I wcale z lakierem nie odchodziło. Ale nikogo przecież siłą do naklejania nie namawiam. Ja np tylną szybę chciałbym mieć pustą bo lubię przez nią patrzeć.