Czy też tak macie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
ostatnio straaaaasznie wolno chodzi mi allegro

wyświetlenie jednej fotki trwa godzine

Mierzyłem prędkość mojego połaczenia i wychodzi 1MB/s czyli szybko i zgodnie z normą....

DLACZEGO ALLEGRO CHODZI JAK KUPA ????

Tomku u mnie allegro chodzi OK

allegro u mnie tez smiga bez problemow

Jaki dostawca dostarcza Ci internet?
Allegro to GTS, więc może punkty styku nawalają?

chello

czemu u mnie jest źle

Ja mam Astera, ale nie wiem czy to jest sprawca.

Mnie zawsze allegro smigalo ladnie, ale ostatnio sie chrzani niemilosiernie. Albo sie obrazki wcale nie laduja, albo laduja ale trwa to wieki. Ale np. wczoraj wieczorem chodzilo mi juz ladnie, teraz sprawdzilem i klops, wolno sie laduje wszystko

UPC ma własne punkty styku ze wszystkimi większymi operatorami, ale jak mi się zdaje akurat do GTS-a idzie przez szwedzką Telię.
Jak chcesz sprawdzić, jak idą dane do Ciebie wywołaj wiersz polecenia, wpisz tracert 217.153.145.235 i jak się skończy będziesz wiedział jak idą dane do Ciebie wraz z czasami odpowiedzi poszczególnych routerów.

U mnie występuje ten problem czasami.Mam w pracy łącze chyba około 1.5-2 MB/s (coś koło tego gdyż nie wiem dokładnie) i wygląda to to tak, że stronka Allegro (którakolwiek) "wchodzi" szybko natomiast zdjęcia do aukcji ładują się niemiłosiernie długo. Czyli jednym słowem text mam na zawołanie a na zdjęcia muszę czekać... ... ... ... Bóg wie ile.Niestety nerwy mam słabsze więc się jeszcze nigdy nie doczekałem kiedy Allegro szwankuje. Ale niestety taka sytuacja trafia się ostatnio coraz częściej.