| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
armata F&F Sympatyk CC 1.1 / Skoda Felic ... Gdansk | 2005-01-12 16:48:13 chyba musisz mieć mega stary olej w tej skrzyni....... |
simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2005-01-12 17:35:41 No w gruncie rzeczy to Armata ma rację;] Skoro wszystko działa ostatecznie i nie zgrzyta to jest to kwesta albo regulacji albo ilości i jakości oleju;] |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2005-01-13 22:06:38 To u mnie pewnie kwestia regulacji bo III-ka wchodzi tylko po uprzednim lekkim cofnięciu z luzu w strone IV-ki (nie trzeba zapinać, wystarczy ze wejdzie w odpowiednie prowadzenie), a i to nie zawsze się udaje. Czasem jest tak, że III i IV-ka w ogóle nie chcą wchodzić i dopiero po zatrzymaniu i zapięciu III-ki na postoju można to potem zrobić w czasie jazdy - żadne magiczne metody typu podwójne wysprzęglanie z międzygazem (czasem minimalnie pomoże) nie dają rady. Oczywiście gdyby tylko nie wchodziła III-ka to by było za pięknie - w obu powyższych przypadkach gdy nie wejdzie IV-ka (po dwójce Dużo jest roboty żeby się dobrać do tego mechanizmu? Ciężko to wyregulować? Qrde, we wszystkich Kantach biegi wchodzą mi jak marzenie, nawet w Poldonowej skrzyni - jednak nie ma to jak drążek prosto ze skrzyni... |
kabul F&F Sympatyk Corolla E11 Club Tropicana | 2005-01-13 22:56:07 u mnie w poprzednia zime bylo podobnie-jak dopiero co odpalilem to musialem zwiekszac oborty zeby biegl ladnie wszedl a jak sie rozgrzal pozniej to juz wchodzily normalnie-wymienilem lizak i juz bylo lepiej ale wydaje mi sie ze u ciebie tak jak chlopaki mowia bedzie to olej |
armata F&F Sympatyk CC 1.1 / Skoda Felic ... Gdansk | 2005-01-13 23:58:38 race kiedy ostatani raz zagladales do lizaka??? |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2005-01-14 01:41:53 Lizaka ostatnio w supermarkecie przy kasie kupiłem Ja dwa razy w życiu chyba tylko skrzynie z Malarii wywalałem i to by ło daaawno. Ostatnio jak sprzęgło wymieniałem to silnik wyciągnąłem tylko Wypadałoby żeby z napędem już wszystko grało - sprzęgło nowe jest bo stare się poddało:
więc może przy skrzyni też by trza conieco wymienić? Czy styknie tylko sama regulacja?? |
simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2005-01-14 02:47:23 Rejs;] Jesteś wybitny widzę;] |
dziambel20 Fiat 126p ruda śląska | 2005-01-14 14:48:47 Dzioeki chłopaka jak wymienie olej to dam znac czy to jest to !!! |
specWROC F&F Wolny Słuchacz :) Fiat 126p-sprzedanyg ... Wrocław | 2005-01-30 00:34:56 ja wymieniłem olej w skrzyni i brzęczy o wieeele mniej ale jednak jeszcze troche....co może być przyczyną?poduszki??? |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2005-01-30 01:04:12 A ja zajrzałem w końcu do lizaka, skręciłem śruby i nie mogę się teraz przyzwyczaić że tak ładnie biegi się zapinają . Oczywiście musiała sie poddać teraz stacyjka - mam nadzieje ze od Zośki przypasi bez problema... |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2005-01-30 10:47:35
Sprawdzałem czy na asfalcie da sie robić to samo co na śniegu - ciężko było . Do miszcza Zoltar'a mi jeszcze sporo brakuje (on ma chyba lepsze sprzęgiełko na ścianie ) ale mówił, że jeszcze będą ze mnie ludzie . Teraz mam nowy docisk i łożysko i na razie nie męcze tego zbytnio bo jest piękny śnieg . |
WOYTAZ 126elx Mysłowice | 2005-01-30 14:46:05 zgadzam sie HIPOL to szit....
jak zalałem skrzynke CASTROLEM juz nie pamietam EP czy EPX, to poprostu sama przyjemnosc przy machaniu biegami czy to -15, czy upały w lecie....POLECAM ten olej |
dziambel Fiat 126 Ruda Śląska | 2005-01-30 15:02:37 wymieniłem lizak i olej teraz biegi wchodza bzez problemu!!! |