Klatka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
siemaneczko
jako ze fiacik 127 to taki wiekszy 126 to powiedzcie mi czy klatka ze 126 podejdzie do 127 ? czy duzo jest przerobek czy ktos juz probowal wlozyc ??

pozdrowka
Cichy_DOHC

Szczerze mówiąc to wątpie żeby klatka od 126 pasowała. Ale może od cc/sc podejść. Do 128 pasuje, z lekkimi tylko przeróbkami. Trzeba by wziąść metrówke i pomierzeć

ja proponuje zrobic coś konkretnego a nie wstawiac bucówe i nie wiadomo jak przedłużac dospawywać itd to przecież osłabia konstrukcje klatki

proponuje zamówić klatke w ireco, rallysport garage ewentualnie kałuża wiadomo ze to koszty ale od tego może zależeć nasze życie

Rallycar bym odradzal, slyszalem ze kiepskie rury i wykonanie tez nienajlepsze... Ale na wlasne oczy nie widzialem.
Z CC chodzi chyba o to ze klatka moglaby pasowac tylko nie wypelniac dokladnie nadwozia albo nie siegac do nadkoli z tylu itd. Gdyby komus taka klatka wpadla za grosze to lepsze to niz jakies badziewie...
Kaluza czy Ireco to niestety 1,5-2 tys...

Odswiezam temat. A jak jest z klatka w normalnym poruszaniu sie po ulicach. Homologacja jest koneczna?

Gigi

Tez mysle ze nie ma sensu przerabiac klatki z innego auta .Jezeli masz gientarke do rur to mozesz zrobic sam.Nie jest to latwe ,montowalem kilka klatek samorubek , niektore byly tragiczne inne calkiem calkiem (dalo sie je zamontowac),czyli da sie zrobic.Klatki Firmowe tez nie sa doskonale(nie pospawane a poglutowane rury ,jedno przylega drugie odstaje).Jak bylem na Slowacji widzialem dosc konkret klatke ,chyba samorube.Byla dosc mocno rozbudowana ,kupa rur ,robiona chyba na wyglad.Rzecza ktora najbardziej mi sie podobala bylo wypuszczenie klatki do przednich kielichow.Styl byly dodatkowe zastrzaly najprawdopodobniej do tylniego stabilizatora (Czesi montuja stabilizator natylna os).Mam kilka fotek jak ktos chce robic klate.

cichy16@go2.pl
lub porpstu mozemy sie kiedys spotkac na gliwicach i pogadac na zywca
pozdro
Cichy

Cichy,mamy chyba wspolnego znajomego,goscia ktory mial poloneza malowanego walkiem na srebrno a teraz jezdzi 19tka,zapytaj go to powie ci gdzie mozna mnie znalezc ,w tym tyg. bede po 17tej.

mysza127 cichego juz znam ciebie jeszcze nie trzeba jakis slaski spot zorganizowac bo nas coraz wiecej

wiem gdzie Cie szukac ale nie widzielame kiedy cie tam szukac - wpadne do ciebie na poczatku tygodnia