MotoNews.pl
6 Szarpanie (78659/45) - NT

Szarpanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam taki problem w sumie od początku jak kupiłem ten samochód, napoczątku jednak myślałem że to wina źle wywarzonych kółek albo tarczy jednakże zostało to wymienione wszystko na nowe i szarpanie które było pozostało co prawda jest słabsze.
Szarpanie samochodem powstaje przy danej prędkości czyli od 70-80km/h i uzależnione jest również od załadowania samochodu, jak jade sam jest prawie nie odczuwalne ale jak przeworze 4 osoby to daje o sobie znać. Jak podejżewacie co to może być?

Darek, masz tak przy zmianie biegu, jak uzywasz sprzegla ?

nie niestety nie wystarczy że mocniej przycisne pedał gazu i przy prędkości 70-80 przy pełnym obciążeniu zaczyna szarpać samochodem na boki - bynajmniej tak to odczuwam

O Qde, ja mam cos takiego ze jak jada 4 osoby to samochod zachowuje sie jakbym nie umial go prowadzic, szarpie, telepie nim . . . :|

no to nie jestem sam

No co ty, jak masz essika nigdy nie jestes sam

No a tak na powaznie to cholernie dziwna sprawa, czy to sprzeglo inaczej bierze czy co ? Jade sam, badz z 1 osoba jest oki. Wsiada dodatkowo 2 osoby jeszcze i sie musze czerwienic bo kazdy mysli ze nie umiem jezdzic

Mówisz jak przygazujesz przy prędkosci 70-80 więc może to wina by była silnika no bo jakby zawiecha coś nie tak to by cały czas był niestabilny przy wiekszej predkosci. Może coś z zasilaniem z dawką paliwa dławi się i szarpie.

a czy to może być od poduszek pod silnikiem bo padły mi wszystkie i wymieniłem tylko jednątątylną kosztowała mnie 3,5 stówy, a te dwie z przodu są nadal padnięte tylko brak mi kaski na zrobienie ich

Całkiem możliwe że to wina poduszek ale szkoda tej nowej bo też się naderwie jak tamte pozostałe są naderwane.Na wolnych obrotach masz drgania i wibracje odczuwalne w kabinie te poduszki to olejowe takie drogie

To ja pisałem

u mnie tesh szarpie ale jak sie pobawilem aparacikiem zaplonowym to treaz bardzo slabo szarpie. Taxi u Ciebie musi byc to samo. kwestia zeby dobrze ustawic aparacik chyba tak mysle w miom przypadku pomoglo bo jak za mocno przyspieszylem to na 3ce jechalem gorzej jak zaczynalem wogole autem sie uczyc jezdzic. TYylko Ty taxi masz jakis inny ten CVH jakas inna glowica maly wogle

Ziele Taxi ma silnik OHV z wąską głowicą żeliwną i ręczną regulacją zaworów i to 1.3 a twój to 1.6i CVH