Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() ZieMa espero 1,5 glx/ omeg ... Restarzew Cmentarny | 2002-04-19 19:42:00 Uważajmy na zakompleksionych kierowców którzy nie potrafią znieść widoku wyprzedzających ich produktów polskiej motoryzacji (Poldery/Fiaciory). Często spotykałem się z sytuacją, że podczas wyprzedzania lepszej bryczki kierowca widzący co się dzieje nagle zaczyna przyspieszać jego duma zostaje urażona. Nie będę się rozwodził do czego to może prowadzić. Ale kierowców z tak chorymi ambicjami należaloby skazać na jeżdżenie na wrotkach a nie samochodem.
![]() ![]() ![]() |
![]() Tomek83 Polonez Caro 1.6 GLE Milanówek (Maz.) | 2002-04-19 23:16:00 A mi ulżyło kilka dni temu, jak jechałem sobie przez Warszawę w czasie sporego natężenia ruchu. Zauważyłem że Mercedes "okular" sunie za mną slalomem między samochodami, aż usiadł mi na zderzaku i mryga długimi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() NoBo SC Sporting 1.1 SEICENTOMANIA! | 2002-04-20 23:50:00 BARDZO FAJNE!!! Chamstwo nie należy tolerować! ![]() ![]() |
![]() siedem CITROEN Xantia 1.6i ... Warszawa | 2002-04-22 14:31:00 ja jeżdząc poldkiem co i raz mam do czynienia z takimi typami ale poldim nie daję im szans przyspieszyć 1.4 pod maską robi swoje.
ale wyobraźcie sobie jak tacy reagują jak ich wyprzedzam warszawką przy 110 km/g ![]() |
![]() SirNazgul Miłośnik FSO Polnez Caro 2.0 DOHC ... Węgrów | 2002-04-22 15:33:00 Popieram w 100%. Takich z chorymi ambicjami powinno się na wrotki poprzesadzać ![]() ![]() Z tym okularnikiem niezła historia, ja jesio nie miałem szczęścia tak kogoś załatwić ale do ustępliwych też nie należe. Mrugaczy na tyłku po prostu mam tam gdzie są w d..... ![]() ![]() A jak w krótce bedę miał 2.0 literka w tedy się z nimi pobawię ![]() ![]() ![]() |
![]() Tomek83 Polonez Caro 1.6 GLE Milanówek (Maz.) | 2002-04-22 20:24:00 Do anonima...
Napewno masz trochę racji, ale ja jakoś nie potrafie myśleć o tym w takiej sytuacji. A może nawet bym się cieszył gdyby o mnie się "lekko otarł", bo bym sobie wkońcu drzwi wymienił ![]() ![]() ![]() |
![]() OLO Miłośnik FSO ![]() 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2002-04-23 10:43:00 tia... Proponuje przymyśleć postępowanie... |
![]() Tomek83 Polonez Caro 1.6 GLE Milanówek (Maz.) | 2002-04-23 20:36:00 Majchal przepraszam!
Twój wykład dał mi troche do myślenia. Wiem też, że głupi chyba bardzo nie jestem i znam granice swoich (i mojego Poldka) możliwości (przyspieszenie i hamowanie), ale nie twierdze że czasami potrafi mnie zaskoczyć zwłaszcza na mokrej lub śliskiej nawierzchni. Wypadku rzeczywiście żadnego nie spowodowałem, chociaż przeżyłem jeden poważny i kilka stłuczek jako pasażer. Jestem absolutnie za tym aby jeździć z rozsądkiem i wyobraźnią i wydaje mi się że ja tak potrafię. Nie ukrywam, że mam ciężką nogę, ale żeby temu zaradzić kazałem sobie uregulowac gaz tak żeby więcej jak 120 nie wyciągnąć -żeby nie kusiło ![]() Pozdrawiam! ![]() [ Wiadomość edytowana przez: GDA dnia 2002-04-24 07:19 ] |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2002-04-24 13:50:00 Mieszkam w Nieporęcie, a droga Warszawa- Nieporęt, którą przemierzam prawie codziennie jest jedną z najbardziej niebezpiecznych w kraju - nawet pisali o niej w gazetach. Na ogół po drodze spotykam co najmniej kilku ludzi chcących się ze mną zderzyć wyprzedzając na siłę. Raz przed jadącym z przeciwka Peugeotem musiałem uciekać na pobocze, ponieważ w ogóle nie miał zamiaru wrócić na swój pas ruchu. Miałem też taką sytuację, że gdy jechałem do Nieporętu wyprzdził mnie Polonez strasznie pędząc, a 10 km dalej mogłem obejrzeć co z niego zostało po czołowym zderzeniu. Zawsze się staram ustępować bałwanom bo uważam, że drogi w Polsce są i tak wystrczjąco niebezpieczne i pełne wypadków. Tak na marginesie: ja też bardzo lubię szybką jazdę |
![]() SirNazgul Miłośnik FSO Polnez Caro 2.0 DOHC ... Węgrów | 2002-04-30 09:14:00 Anony słusznie zuważyłeś, że nie ma się z czego cieszyć. Myślę, że są również takie sytuacje gdy jade pasem tzw szybkim tyle ile przepisy pozwalają obok mnie jadą również przpisowo i pas jest zajęty a taki palant sunie 180 gdzie można 80 to nie uważasz, że przegina pałe ![]() ![]() ![]() Dlaczego ja mam się martwić o kretyna i wymuszać sobie miejsce na pasie obok stwarzając zagrożenie kolizji??????? Myślę, że każdy powinien myśleć zanim wsiądzie do samochodu i mieć odrobinę wyobraźni. Więcej wyobraźni PANOWIE I PANIE ![]() ![]() |
![]() SirNazgul Miłośnik FSO Polnez Caro 2.0 DOHC ... Węgrów | 2002-04-30 09:22:00 Ach zapomniałem jesio o jednym Anony
Okularnik rozwalił się bo zabrakło szarych komórek w jego pustej łepetynie a nie dlatego, że ktoś mu nie zjechał |
![]() ZieMa espero 1,5 glx/ omeg ... Restarzew Cmentarny | 2002-04-30 10:04:00 W pełni się zgadzam z Nazgulem, dlaczego mam ustępować gościowi który wyprzedza tak jak ja tylko trochę szybciej i to miganie światłami. Jadę po lewym pasku, wyprzedzam autka które są na prawym i jeśli nawet kogoś dogonię to nie migam światłami jak debil, nie trąbie bo jestem ciu szybszy. Wiadomo co innego jeżeli rzeczywiście prawy pasek jest wolny to nie ustąpienie jest chamstwem!!! ![]() pozdrawiam |
![]() Tomek83 Polonez Caro 1.6 GLE Milanówek (Maz.) | 2002-04-30 18:31:00 Dzięki Nazgul, że mnie wybroniłeś!
Zgadzam się z Tobą! Myślę, że gdyby Anonim był na moim miejscu też by nie zjechał, chyba że chciałby na chama zajechać komuś drogę... a nie wiem czy nie byłoby to bardziej niebezpieczne. A cieszę się dlatego właśnie że może to nauczy go jeździć normalnie i nie będzie sobie urzadzał wyścigów w mieście podczas dużego natężenia ruchu, niech sobie jedzie gdzieś na drogę szybkiego ruchu. Poza tym w mieście nie ma różnicy który to pas, na każdym obowiązuje 50-60 km/h a nie 120! Nie będę się więcej tłumaczył dlaczego zrobiłem tak a nie inaczej, a myli się ten kto uważa że blokuje lewy pas,bo ci którzy mnie znają napewno tak nie powiedzą i bardzo mnie to wkurzyło ![]() Pozdrawiam! |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2002-05-01 01:13:00 Tomek83 - to, że wina była po stronie merca moim zdaniem było oczywiste od początku. Przecież nie mogłeś przewidzieć co on zrobi - nie musiał cię przecież tak natychmiast wyprzedzać. Sam widziałem sytuację, w której dwóch chłopaków w UNO szalało po pasach, w końcu trąbieniem i błyskaniem "namówili" kogoś żeby zjechał na sąsiedni pas po czym dali ostro na gaz - i przyładowali w stojącą ciężarówkę (na środkowym pasie - była ostatnia w kolejce do świateł). Akurat na moment spuściłem ich z oczu: patrzę raz-gnają, patrzę drugi raz a UNO już skasowane. Tu dla odmiany gdyby ktoś im nie ustąpił miejsca to może byliby cali i zdrowi. |