Brak mocy na lpg powyzej 3000rpm

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
niedawno przerobilem auto na gaz i byloby wszystko ladnie i pieknie, gdyby nie "odciecie" mocy powyzej 3000rpm. mam dwugardzielowy gaznik mikumi-solex a "fachowcy" zainstalowali mi na nim mixer fi~33mm. mowia ze wszystko sie ulozy jeszcze bo auto przejechalo dopiero 300km. ale z doswiadczenia wiem ze nie zawsze mozna "fachowca" wierzyc. auto pali 12l gazu, troche duzo, ale glownie chodzi o brak mocy. auto nigdy nie bylo zrywne ale teraz wyprzedzanie na trasie jest niemozliwe. wydaje mi sie ze to mieszanka jes za uboga bo po wychyleniu I przepustnicy o wiecej niz 50% otwiera sie II i chyba wlasnie wtedy robi sie padaka. ale jesli ja wzbogace to wzrosnie spalanie, a tego bym raczej chcial uniknac. prosze o kilka wskazowek: czy fi mixera nie jest za male? czy nie powinien on byc 2 gardzielowy? czy nie powinien byc zainstalowany pod gaznikiem (bo gdzies wyczytalem, ze solexy nie lubia jak mikser jest na nich)

jezeli nie ma mocy to na bank mieszanka za uboga, instalka nowa wiec wyklucza sie padake instalacji, coz trzeba sie pobawic mieszanka najlepiej podjechac na analizator, bo fachowiec mojemu ojcu ustawil na niskich tak bogata ze lepiej nie mowic az gazem smierdzialo za autem a na wysokich byla tak bidna ze wogole sie nie bujalo, a po regolacjach spalanie nie wzroslo znaczaco a jest moc na kolach, wiec tak silnik 2.0 mono gaz o.k 8-10l a moje 2.3 20V bieze ok 14 l i tez mam dwie przepustnice a mikser jest dwu gardzielowy. Pytanie czy na benzynie jest tez problem z moca jak tak to znaczy ze mikser blokuje powietrze.. jak nie to regolowac albo go zmienic...

spodziewam sie za ubogiej mieszanki, bo jak np zlikwiduje cieple powietrze to jest jeszcze gorzej (spala mi 12 l gazu przy spokojnej jezdzie, a to chyba duzo jak na 1.5 i to jeszcze z za uboga mieszanka. w/g mnie to powinien sie miescic w 10l).
tylko pytanie:

czy mikser I gradzielowy do II gardzielowego gaznika moze byc, i jak duzy ma to wplyw na osiagi?

na benzynie jezdzi tak jak zawsze (po instalce nic sie nie zmienilo)