Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() jarrni HF MEMBER Hyundai Lantra Piaseczno | 2005-01-14 09:07:03 Witaj,
U mnie jak zaczela wariowac elektryka, resety czasomierza, zapalanie sie chek engin itp. to skonczylo sie na padnieciu komputera. ![]() |
Schwester HF MEMBER Hyundai Pony GLS Kraków | 2005-01-14 09:59:52 Ja nie mam komputera w aucie ![]() Podejżewam, że to coś z masą, ale nie mam pojęcia gdzie tego szukać. |
![]() Tomasz1023 HF MEMBER Getz1.3/i 30 1.4/ Będzin/Clonmel | 2005-01-14 15:18:25 W wewnątrz komory silnikowej są rozmieszczone przewody masujące(czarne) przykręcone do błotników, pod szybą i jeszcze napewno gdzieś! Odkręć je , wyczyść papierem ściernym miejsca styku z karose., zapodaj nowe podkładki -najlepiej odbijające i przesmaruj np.wazeliną samochodową!Powinno pomóc
A jeśli chodzi o ogrzewanie tylnej szyby to może ci sie jakiś kabelek obluzował! ![]() |
![]() arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2005-01-18 09:16:31 w uzupełnieniu do tomasza polecam sprawdzenie podłączenia alternatora masy jego - spotyka sie tam sporo mas i kiepskie połaczenie czesto powoduje ciewe efekty. U mnie np. po wyjeciu kluczyka delikatnie świeciły sie kierunki oczywiście łacznie z kontrolkami. |
Schwester HF MEMBER Hyundai Pony GLS Kraków | 2005-01-19 07:15:05 Okazało się, że problemem był brak ładowania.
Do wymiany poszły szczotki w alternatorze i regulator napięcia. |