MotoNews.pl

Wyswietlacz oma b

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Padł mi wyświetlacz temperatury od klimatronica (lewy). bardzo słabo swieci, wrecz nic nie widac, gdzies nie łaczy na stykach nbo jak sie go "odpowiednio"docisnei to wszystko jest ok. moje pytanie brzmi czy ten sterownik klimatronica po wyjeciu da się rozebrac czy moze jest to część nierozbieralna?

A może to po prostu żarówka

Wymiana opisana - szukać.

u mnie bylo to samo!!
Wymienilem zarówke i teraz jest ok

Chodzi Ci o sterownik czy o płytkę ciekłokrystaliczną?Jeśli tak to albo padła Ci żarówka.Wymiana bezproblemowa.Jeśli kryształ to też da się to wymienić ale musiz sobie na szrocie kupić na podmiankę.Płytka jest podłaczona (nie wiem czy dobrze to nzawę) światłowodami w gumowej oprawce.W zasadzie jest tylko oparta na nich.Kiedyś to robiłem (sam bo ciule z ASO nie chcieli sie podjąc) cala impreza trwala okolo 15 minut.Wiecej informacji na priv

Jezeli moge cos zauwazyc to nie sa swiatlowody o ktorych piszesz,lecz 2 rodzaje gumy!Jedna sluzy jako izolator(zewnetrzna warstwa),a wewnetrzne zylki to guma ołowiowa,badz grafitowa przewodzaca prąd!!!

Pozdro!!

Fachowo to się chyba nazywa elastometr.
Ale zgadza się, to naprzemiennie ułożone paski gumy przewodzącej i ilozującej.

Mam też dobrą radę. Nie nazleży tego czyścić chyba że ktoś wie co robi. Ta guma przewodząca lubi się utleniać, np pod wpływem potu czy też środków czyszczących.
Poskładamy lcd, podłączymy.... i działa. Ale jak mamy pecha to na pare tygodni.

pozdr.