Fitry powietrza a gaz ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wiem że temat juz się przewijał przez forum, ale chyba odpowiedzi na moja bolączkę nie było, albo tylko jej nie znalazłem.
Czy jest uzasadnione wydanie niemałej kwoty 270 złociszy na filtr podany w linku:
http://sklep.tuning.pl/dzial.php?d_id=79457
przy espero 1,5 zagazowanym ???

Opisany filtr powietrza rózni się czymś od tego, który można zapuić w każdym sklepie motoryzacyjnym firmy Filtron? Bo niezauważyłam. Zwazywsze na fakt, że Filtron jest dużo, dużoooooooooooo tańszy.
Poza tym niesądzę żeby cena miała uzasadnienie w jakości jazdy czy to na benzynie czy na gazie.

Wg. mnie szkoda pieniędzy.

Daj se spokój i kup Filtrona

okey, dzięki za rady

Cytat:
2005-01-21 13:22:14, -JACO- pisze:
Daj se spokój i kup Filtrona

ale broń Boże gówna marki "Sędziszów" - kupiłem go mając Ładę dwa razy - pierwszy i ostatni - przy wilgotnej pogodzie nasiąkał jak gąbka i normalnie był mokry - zimny silnik dusił się niemiłosiernie.
Po zmianie na Filtrona problem znikł.

270 za filtr powietrza????? Za filtrona płaci się 20 a nie 270

Cytat:
2005-01-21 13:49:11, DeeJay pisze:
ale broń Boże gówna marki "Sędziszów" - kupiłem go mając Ładę dwa razy - pierwszy i ostatni - przy wilgotnej pogodzie nasiąkał jak gąbka i normalnie był mokry - zimny silnik dusił się niemiłosiernie. Po zmianie na Filtrona problem znikł.

Myślę, że wcisnęli Ci jakąś podróbkę!
Ja zawsze jeżdżę na Filtrach z Sędziszowa (powietrze, olej, gass)
i nie miałem nigdy kłopotów.
To naprawdę dobre filtry w przystępnych cenach.
Polecam z pełną świadomością.

A filtry zmieniam 2 razy w roku.

To przecie wkład K&N! ....bardzo dobry filterek ale.....no właśnie!...po co??!- Różnicy prawie nie odczujesz /z wyjątkiem cenowej! /.
Jedną z zalet K&N-a /oprócz konkret mniejszych "oporów przepływu"/ jest to że /przynajmniej w teorii/ rzadziej go "wymieniasz" ....z "katowickiego"doświadczenia powiem, że choć producent zaleca czyszczenie co 20kkm, bezpieczniej i logicznie jest zrobić to przy 15kkm.
Przyjmując że nie masz własnego kompletu do "serwisowania" wkładu taka imprezka kosztuje ok.30zł .
Ogólnie koszty łączne w przeliczeniu na kilometry eksploatacji będą Znacznie wyższe niż nawet b.dobrego typowego wkładu.

[ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2005-01-28 17:29:39 ]