Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() cypherius F&F Sympatyk czarny/niebieski Płock/Słupno | 2005-01-20 17:40:02 zapamietaj jak zdejmowales tloki z korbami - nic pomyl ![]() skrec z powrotem korby dosyc mocno. hmm aha - kup miedziane uszczelki, te papierowe to sie nadaja. jak Cie przeraza to co jest tutaj napisane zagadaj wsrod znajomych niech ktos Ci pomoze - postawisz pare browarkow i z glowy. |
toki F&F Sympatyk bąbel 899/frontera Warszawa/Legionowo | 2005-01-20 17:46:23 nom troszq roboty jest ![]() ![]() |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2005-01-20 18:13:30 Wiem ze napisze inaczej ale po co sciagac miske ??
Miałem ostanio wymieniane pierscienie i miska nie była nawet ruszana .... Majac sciskacz pierscieni włozenie zajmuje naprawde krótki czas .... Moze i łatwiej odkrecac korbowody ale miałem przejscia z korbami - tzn po dokreceniu przez kolege w czasie jazdy szczeliły na pół i od tego czasu wole ich nie ruszac... |
![]() ZoLt4R F&F Sympatyk Punto HGT / 126p 1.2T a juz na pewno nie z Łodzi | 2005-01-20 18:15:33 korba jest po to zeby ja odkrecac a nie po to zeby nie ruszac bo strzeli na pol ![]() |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2005-01-20 18:19:57 Zoltar moze i tak.
Ale wierz mi ze jak wydasz ostanią kase na silnik , składasz go z kolega tydzien . Odpalasz i po jednym dniu korbowód który był wywazany na wadze żeby nie było drgan robi sobie papa..... To nie było miłe. Barry wsadził wiecej serca ode mnie w tamtensilnik i wszystko cos trafiło ..... |
![]() ZoLt4R F&F Sympatyk Punto HGT / 126p 1.2T a juz na pewno nie z Łodzi | 2005-01-20 18:42:56 gdzies poprostu zostal przez was popelniony blad a nie ze nie wolno korb odkrecac bo sie urwa |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2005-01-20 19:02:54 złe doktrecenie jest jak zły dotyk - boli przez całe zycie... ![]() |
![]() fuso (M) Furious Moderator 125Rally / ImprezaWR ... Gdynia | 2005-01-20 19:11:28 ja wymienialem w sobote pierscienie cylindry i uszczelki (miedz) pod cylindrami i nic nie robilem z dolem silnika
zdjalem glowice zdjalem cylindry zalozylem uszczelki scisnalem domowym sposobem pierscienie zalozylem cylindry i glowke i lata domowy sposob to puszka po orzeszkach solonych ![]() pozdro |
![]() simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2005-01-20 19:43:09 Ja swój silnik poskładałem bez uszczelek pod cylindrami;] Silikon czerwony i jest si;] |
![]() Lo3eK F&F Sympatyk Był Stalowa Wola | 2005-01-20 20:41:26 Chlopaki ale tu jest mowa o tych uszczelkach pod cylindrami. Jesli kolega nie che wymieniac pierscieni to wystarczy ze odkteci panewki od dolu wyciagnie tloki razem z cylindrami i wsadzi nowe uszczelki i spowrotem wsadzi cylindry z tlokami poskreca wszystko i bedzie gitara. Podobno wyciagniecie tloku z cylindra moze spowodowac pekniecie pierscienia. A to dodatkowe koszty. Ale warto w sumie jak sie ma juz wszystko rozbebeszone pomyslec o pierscieniach. To tyle odemnie ![]() |