Układ wydechowy!- coś okropnego!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich. Jestem nowym klubowiczem. Chciałbym porozmawiać na temat układu wydechowego w naszych autach! Każdy wie jaki nieestetyczny jest układ odprowadzający spaliny w Espero ( Drugi tak brzydki jest w Seacie Toledo z okolic 1997 roku. Chyba jeszcze brzydszy ) Chiałbym zmienić go na coś ładniejszego ale chciałbym kupić go takiego abym nie musiał dokonywać przeróbek. Chodzi mi o końcowy tłumik. Pasował by mi sportowy (basowy) ale taki nie znowu głośny. Proszę o wasze rady!

Cytat:
2005-01-30 12:16:49, 18-letni_wlascicielEspero pisze:
Każdy wie jaki nieestetyczny jest układ odprowadzający spaliny w Espero ( Drugi tak brzydki jest w Seacie Toledo z okolic 1997 roku. Chyba jeszcze brzydszy )

Wydechy to jakis taki fetysz jest dla Ciebie?

Mam prosbe - jezeli zechcesz zagoscic dluzej tutaj to zmien ksywke, bo po 1 bedzie malo aktualna po 2 jest bez sensu.

Ja polecam Ultera, nie wiem jak on się w Espero sprawuje ale w moim poprzednim aucie czyli seicento, byłem z niego bardzo zadowolony.
nie jest głośny da się normalnie jeżdzić, dobrze wykonany.

A ja nie polecam ultera
Koncowka jest ok, ale tlumik sredni, i jest drogi...
Proponowal bym ci podjechac do firmy Old Car w Kochanowie i tam ci chlopaki zrobia tlumik przlotowy (chyba ze wolisz cichszy komorowy) i zamontuja ladna koncowke a wszystko to w dobrej cenie..

Pozdr
Jadzwin

A można wiedzieć gdzie jest Kochanów?

Kolo Krakowa w okolicach Zabierzowa. Gdzies 5km od Macro Cash

Pozdrowienia
Jadzwin

Cytat:
2005-01-30 17:56:05, Jadzwin pisze:
... i zamontuja ladna koncowke a wszystko to w dobrej cenie.. Pozdr Jadzwin

A można widzieć w jakiej cenie?
Bo mi się coą ten ostatni przepala, więc na wiosą czeka mnie zmiana.

Najlepiej sobie zadzwoncie i pogadajcie z gosciem 12 285 18 76.
Tam niestety trzeba sie umawiac na terminy bo gosc jest zajebany klientami na maksa

Pozdr
Jadzwin

Już wiem gdzie to jest bo dziś jechałem do Krzeszowic i widziałem ten zakład ale nie miałem czasu wstąpić. (Ale ten tłumik z zrobiony z beczki to niezły jest )

Ciekawe ile biorą za założenie?

Naprawde - zadzwon i zapytaj, a wszystko Ci na pewno powiedza

Cytat:
2005-01-31 15:26:00, 18-letni_wlascicielEspero pisze:
Już wiem gdzie to jest bo dziś jechałem do Krzeszowic i widziałem ten zakład ale nie miałem czasu wstąpić.

jutro jadę do gostka założyć tłumik dam znać co, jak i za ile

[ wiadomość edytowana przez: riko dnia 2005-02-03 23:26:54 ]

Cytat:
2005-02-01 16:57:46, 18-letni_wlascicielEspero pisze:
Ciekawe ile biorą za założenie?

zgodnie z obietnicą piszę co następuje
1.ceny tłumików do esperaka od 130-210 pln (w zależności od zastosowanych końcówek wydechu)
2.chłopaki po wcześniejszym umówieniu robią wszystko od ręki, tak więc jeśli któryś chce ingerować to zrobią co sobie klijent zażyczy
3.mój tłumik wyszedł mnie 180pln wraz z założeniem oczywiście. (dwie okrągłe końcówki 76mm myślałem nad 85mm ale to moim zdaniem przesada jak dla esperaka , miły dla ucha basowy lecz nie natarczywy dźwięk, ciekawe jakiej barwy nabierze gdy się pożądnie wygrzeje)
4. chyba najciekawszy punkcik wydech z końcówkami wychodzącymi po obu stronach tablicy jest droższy 100 taki miał być u mnie ale przeszkodził wlew gaziu co nie wyklucza tego że jak go przeniosę to zjawię sie na przeróbkę chłopaki nie widzą najmniejszego problemu, przeniosę, przyjade to przerobią poprostu firma konkretna, bez zbytniego pieprzenia i naciągania ludzi na koszty .

jako ciekawostkę napiszę że ostatnio robili kompletny wydech do meganki coupe z nierdzewki (od silnika po wylot) gościa wyniosło to 2300

śmialutko można polecać warsztacik klubowiczom

Jadźwin dzięki za namiary

Ulter to chała !!! na maxa !!!
mam taki i po 1,5 roku cały był przerdzewiały ... no i są DROGIE ;-(

Rico powiedz mi jeszcze ile trzeba czekać w tym Kochanowie na wizytę i jak szybko się uwijają z założeniem takiego tłumika?

Owale też posiadają?

Rico:
Bylem w kochanowie okolo 12 bo mi robia rozporke w koncu
I Robert mi wlasnie mowil ze byl gosc Espero z Warszawy
He he

Pozdr
Jadzwin

Cytat:
2005-02-04 22:45:00, 18-letni_wlascicielEspero pisze:
Rico powiedz mi jeszcze ile trzeba czekać w tym Kochanowie na wizytę i jak szybko się uwijają z założeniem takiego tłumika? Owale też posiadają?

zadzwoniłem w czwartek o 13 a wydech miałem założony w piątek o 12.30 tak wiec usługa ekspresowa.
Owale posiadają u mnie właśnie taki miał być ale stwierdziłem że do esperaczka bardziej pasują okrągłe ale za to dwie
czas który upłynął od chwili wjazdu na kanał do wyjazdu z nowym tłumiczkiem to zaledwie 1.5 godzinki

[ wiadomość edytowana przez: riko dnia 2005-02-05 20:42:54 ]

Cytat:
2005-02-05 16:48:11, Jadzwin pisze:
Rico: Bylem w kochanowie okolo 12 bo mi robia rozporke w koncu I Robert mi wlasnie mowil ze byl gosc Espero z Warszawy He he Pozdr Jadzwin

nie powiem chłopaki pochwaliły sie że przyjeżdża do nich taki jeden uturbionym esperakiem i stale coś grzebie przy nim wprowadzając niekończące sie udoskonalenia a swoją drogą sam myśle o zamówieniu u nich kolektora podoba mi się ich fachowe podejście do tematu.
Jednym słowem ZAJEFANI KOLESIE

Rico sorry że tak męczę Cię ale specjalnie przyjechałeś do Kochanowa z Warszawy żeby tłumik założyć?

[ wiadomość edytowana przez: 18-letni_wlascicielEspero dnia 2005-02-05 22:50:59 ]

Cytat:
2005-02-05 22:50:22, 18-letni_wlascicielEspero pisze:
Rico sorry że tak męczę Cię ale specjalnie przyjechałeś do Kochanowa z Warszawy żeby tłumik założyć? [ wiadomość edytowana przez: 18-letni_wlascicielEspero dnia 2005-02-05 22:50:59 ]

Esz, Kolego Młody , już któryś z klubowiczów pisał byś zmienił nick. Brzmi naprawdę koszmarnie.
I wielka ale życzyliwa prośba, czytaj dokładnie to co ludziska piszą coby zbędnych pytań nie zadawać
Pozdrawiam miło
Koleżnaka Kiniusia