Reflektor z hydraulicznym podnoszeniem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Otóz mam problem z w/w reflektorem , poniewaz niefortunienie przy odłanczaniu siłownika jakimścudem ułamały sie uchwyty moicujace prowadnik przy odbylsniku w srodku reflektora.

Czy ktos mial podobny problem i jakos zaradziłm temu w jakis chałupniczy sposób ? bo jak narazie nie sumiecha mi sie wydawac 150 zeta za cały reflektor ;(

podlacze sie do tematu. Otoz u mnie nie dziala ta regulacja. Najpierw przestalo dzialac lewy refektor potem prawy. Jak to naprawic??

Cytat:
2004-12-22 00:45:01, frezzer pisze:
Otóz mam problem z w/w reflektorem , poniewaz niefortunienie przy odłanczaniu siłownika jakimścudem ułamały sie uchwyty moicujace prowadnik przy odbylsniku w srodku reflektora.

To żaden cud - to normalka
Musisz kupić te plasticzki w sklepie, odkleić szkło, wyjąć odbłyśnik, zamontować plastiki i złożyć spowrotem. Przy okazji możesz umyś szkło od środka, i odbłyśnik.
Przy palstikach jest zasada - nie musisz, nie pchaj łap.

voy - albo to wymienisz, alebo zmienisz na elektryczne

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

poza tym zdaje się w dziale Warto Wiedzieć widziałem artykuł na temat jak naprawić tą hydraulikę

Cytat:
2004-12-22 10:35:34, OLO pisze:
voy - albo to wymienisz, alebo zmienisz na elektryczne

Dokładnie to jest nie "naprawialne" a koszt nowego ponad 150 zł
dlatego też warto zrobić to T A K >>>

Cytat:
OLO pisze:
To żaden cud - to normalka Musisz kupić te plasticzki w sklepie, odkleić szkło, wyjąć odbłyśnik, zamontować plastiki i złożyć spowrotem.

to ten plasticzek mozna kupić ? fajnie to juz pedze do sklepu, a jakim sposobem odkleja sie szkło ?

Cytat:
2004-12-22 11:12:50, frezzer pisze:
a jakim sposobem odkleja sie szkło ?

syszarka do włosów, dwa płaskie wkrętaki lub jakis mocny nóż i jazda

Bo ja wiem - mi silicon wyłaził bez suszarki. Odklecjanie zaczynaj na długim boku - nie od rogu bo sie odłamie

-----------------

Okey thx, biegne teraz do sklepu a na wieczór podziele sie relacją jak mi poszla wymiana ujstrojstwa

Cytat:
2004-12-22 11:20:39, frezzer pisze:
Okey thx, biegne teraz do sklepu a na wieczór podziele sie relacją jak mi poszla wymiana ujstrojstwa

jak sie zabierasz do tego to może i mój klosz wymienisz, nie mam czasu a juz 2 miesiące jeżdze z pękniętym

luzik - podrzuć go do siemianowic

-----------------

No i klops, tego ujstrojstwa nie moge nigdzie kupic w poblizu, bylem w 5 sklepach i 2 szrotach ale nie mieli nawet strzaskanych(ponoc wyrzucaja).

Wiec jestem lekko załamany. A moze u kogos w poblizu mona kupic taki plasticzek i by mi go wysłał pocztą ? a ja sie stosownie zrekompensuje i przeslę pieniazki na konto ?

Jojo - spox tylko tak jak napisał Olo zreszta jak jest pekniety to nie ma co sie cackac przy demontażu szkła

zastosuj plastik od malucha-jest dostępny,ino trzeba na ciepło go wsadzać w reflektor bo jest mniejszy i jest problem z wciśnięciem

ja nie mam tego problemu ..otwieram maskę przekręcam pokrętło i już ....nie ma jak "klasyczne" Caro

ja mam tego od pyty. Mój sklep jest dobrze zaopatrzony. odezwij sie na maila.

-----------------

Cytat:
2004-12-24 22:51:19, roman16 pisze:
ja nie mam tego problemu ..otwieram maskę przekręcam pokrętło i już ....nie ma jak "klasyczne" Caro

A ja mam pytanie czy właśnie w takich jeszcze klasycznych reflektorach z pierwszych Caro (regulacja pokrętłem) istnieje możliwość montażu bez większych problemów tej hydraulicznej regulacji lub elektrycznych siłowniczków ???

Z tego co sie dowiedziałem to mocowanie kulki przy odbłysniku jest takie same jak w wersji manualnej i pneumatycznej, wiec jesli otwór jest taki sam, to wystarczy przełozyc uchwyt od siłownika hydraulicznego i sam siłownik z całą resztą. Jak jest w rzeczywistosci z reflektorem manualnym to nie wiem, bo nigdy nie mialem. w gle z 94 mialem juz hydrauliki.

Cytat:
2004-12-25 09:01:15, -DLUGI- pisze:
A ja mam pytanie czy właśnie w takich jeszcze klasycznych reflektorach z pierwszych Caro (regulacja pokrętłem) istnieje możliwość montażu bez większych problemów tej hydraulicznej regulacji lub elektrycznych siłowniczków ???

wie ktoś coś na ten temat ?

nie wiem, ale hydraulikę możesz sobie podarować - właśnie się u mnie zepsuła ( po 5,5 roku eksploatacji), popękał plastik przy siłownikach - taka jakość

Cytat:
OLO pisze:
ja mam tego od pyty. Mój sklep jest dobrze zaopatrzony. odezwij sie na maila.

Więc, tak jak Olo napisła tak tez zrobiłem, minęło trochę czasu, koperta z plasticzkami przyszła i w dniu dzisiejszym zabrałem sie za naprawę reflektora
W miedzy czasie dostałem od OLO-a instrukcje dokładne jak sie dobrac do reflektora, jakim sposobem odklejac szkło itd.
No i sie udało okleic - robiłem to pierwszy raz i nie pękło plasticzek wymieniłem wyszysciełem odbysnik, oraz szkło i... zonk brakuje silikonu... wiec popędziłem do sklepu i zakupiłem silikon szklarski barwy przezroczystej... teraz dzielnie sie integruje spowrotem szkło z reflektorem a jutro montaż

dzieki wszystkim za rady a przede wszystkim big dzieki dla OLO -wybawco