Panowie doradzcie jaki kompresor ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanie zastanawiam sie nad kupnem kompresora...

ale nie wiem czy jest sens kupowac np z butla 50 litrow...
jaki musze kupic kompresor zebym bez problemu malowal moja 127ke...
moze jakiej marki gdzie tanio jakie cany...
jaki pistolet fo malowania..
doradzcie wiem ze nie ktorzy z was malowali sami badz juz mieli stycznosc z tematem !!

najlepiej minimum 200l bo przy malowaniu wiekszych elementó jak braknie ci powietrza to zonk i taki który zdazy napompowac 200l zeby niechodzil nonstop a po drugiue musisz miec odstojniki wody itd

A ja myśle, że kompresor trójzębowy roots
Do 903 jak ulał
A tak naprawde nie wiem...
Chciałbym umieć malować i miec kompresorek...i spawarke... i większy garaż...

Trez zalezy czym bedziesz malowal.Sa pistolety niskocisnieniowe i takie ktore potrzebuja duzo powietrza.Mam kompresor 80l i niskocisnieniowy pistolet zasila ok., a tym drugim pistoletem na tym samym kompresorze nie da sie pomalowac nawet przedniej klapy.Nie jestem fachura w tym temacie,ale dam ci dobra rade:jak nie masz sprzetu do malowania ,konkretnego pomieszczenia i w czesniej nie malowales to daj jednak komus zarobic.Samo polozenie lakieru nie kosztuje duzo,maksymalnie 200-400zl.Popytaj u lakiernikow o ceny i przekalkuluj.A jak juz zdecydowales malowac sam to wybierz raczej akryl bo nawet jezeli totalnie spiepszysz malowanie (mat,fafrochy,firany)to mozna jeszcze cos z tego zrobic przez polerke tak jak robi to wiekszosc lakiernikow.

oj widze ze sobie na razie temat kompresora odpuszcze na razie
mialem nadzieje ze butla 50l wystarczy
a szkoda....moze bym sie sprawdzil jako lakiernik amator

hehe