Lockeed czy Lucas ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich, właśnie nadeszła pora na wymiane tarcz i klocków i mam pytanko co bardziej polecacie komplet Lockeed-a czy lukas-a bo niestety nie mam pojęcia co wybrac, jak możecie to poradzcie

Trochę OT ale ja bym wybierał z:

EBC, Motorcraft

są chyba równoważne, no może jeszcze Brembo.
Osobiście następne będą ATE PowerDisc - cena wysoka, ale hmuja porządnie

Kielek, widze, ze chcesz zalozyc to co ja Ale najlepsze jest to, ze nie wiem, gdzie w Lodzi takie sprzedaja

tylko power disc no i do tego klocki tez ate, naprawde lepiej nie widze
pozdrawiam

Mam tarcze Lockheeda do sprzedania w bardzo dobrej cenie 150zł/komplet (w sklepie ponad 200zł).

Jeśli chcesz dobrze hamować nie kupuj Lucasa.

Tarcze Lockheeda są niezłe, kończą się może troszkę wcześniej niż oryginały, ale skuteczność hamowania mają na takim samym poziomie co oryginały.

Jeśli masz wystarczająco dużo kasy to kupuj Brembo, albo ATE (są lepsze niż Motorcrafta które kosztują podobnie: ok 350-400zł/komplet

Ja tez polecam ATE Power Disc, do tego klocki np Ferrodo Premium czy jakos tak. Byle nie klocki Ate (chociaz ponoc duet tarcze i klocki jednej firymy dobrze sie spisuje).

YasieK powiem ze niezle sie spisuja

Nie wiem jakie mam tarcze ale jak ząłożyłem klocki ATE były ona za twarde. Efekt: tarcza zuzywala sie bardzo szybko w przeciwienstwie do klocków. Aa, no i jeden z nich pękł (okłądzina klocka pękła) odnioslem do sklepu i zwrocili mi po 2 tygodniach kasę. Teraz mam lukasy i nie narzekam.