| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Wujek-Kajtek FKP MEMBER FSO KRAKÓW | 2004-11-10 17:18:13 Jako, że mam już zebrane trochę części, jeszcze niebawem mykam po drugą siudeme na dawce i mam już zaplecze i ludzi, to remont siudemy połączony z tjuninkiem właśnie sie rozpoczyna.
Żeby nikt się nie przeraził...siudema nie będzie miała żadnych szpojlerów i innych tego typu badziewi, będzie jak najbardziej seryjnie wyglądać. Tjunink będzie polegał jedynie na wymianie silnika na 1.3 75hp ze sporta, który to ostatnio z całym osprzętem i skrzynią, a także kilkoma drobiazgami przytargałem z Wwy od Stasia, obniżeniu, utwardzeniu zawieszenia i poszerzeniu rozstawu kół, ale to za pomocą dystansów. Bardzo byłbym zobowiązany, gdyby ktoś napisał mi jak jest z obniżaniem i utwardzaniem siudemy...tzn. co zrobić ze sprężynami, od czego dać, o ile uciąć, i z resorem też co zrobić. Siudema chce zeby leżała dość nisko ale nie przesadnie. I jeszcze jedno...jakby ktoś miał do sprzedania za grosze fotel bimarco C bardzo poniszczony to chętnie wezmę... Chodzi o to żeby był cały, ale tapicerki może na nim nie być...chodzi tylko o konstrukcję. Cena za taki totalny szrot jaką byłbym zainteresowany to do 60 złotych |
TazDaFleia fiat 127 BMW | 2004-11-11 11:11:11 o witam ze wojek kajtek kupil pereneza pereza |
Anonymous Niezarejestrowany | 2004-11-11 11:53:33 Ależ dziękuje dziękuje A jakieś propozycje panocku macie??? |
Wujek-Kajtek FKP MEMBER FSO KRAKÓW | 2004-11-11 18:55:12 Oczywiście to byłem ja...tylko mam problema z kompem i sie okazało ze niezalogowany jezdem :| |
schab (S) Alfa Romeo 156 2,0JTS Kraków | 2004-11-12 13:26:07 Słuchajcie ! Ja może nie do końca wstrzelę się w temat , ale z racji swojego wieku ( mniej więcej 2x od przeciętnego uczestnika tego forum ) - wtrącę do tematu swoje w tej dziedzinie dokonania .
Otóż - nie obraźcie się - uważam mocne obniżanie auta "chałupniczym sposobem" za chorobę wieku szczenięcego ( przez którą to sam zresztą przeszedłem ) . A oto efekty na przestrzeni ~4 lat : 2 x rozbita miska olejowa 1 x rozbita obudowa skrzyni biegów złamane obie przednie podłużnice pogruchotany kolektor wydechowy pogięta dwururka 2 x urwany środkowy tłumik złamany resor wyrwane gniazdo tylnego amortyzatora złamany tylny wahacz wyrwane gniazdo przedniego drążka reakcyjnego Dla ułatwienia : żadne z tych uszkodzeń nie powstało jednocześnie z innym ! Dlatego po zmianie auta lat temu osiem pozostaję wierny seryjnej wysokości , ze wskazaniem na lekkie utwardzenie wyłącznie amortyzatorów . Podobnie rzecz się ma jak chodzi o felgi . Nie przeczę , ze ładne alusy zdobią auto , ale trwa to do pierwszego spotkania z krawężnikiem . A opony - żyjemy w wolnym kraju i każdy zakłada buty , jakie chce - ale przy mocach silnika ~100 KM opony szerokości 205 i większe nie mają żadnego sensu poza porawą dobrego samopoczucia właściciela , wyższym zużyciem paliwa , gorszym prowadzeniem na śliskim i znacznie wyższą ceną zakupu ! A odnośnie dystansów : Paradoksalnie - po założeniu dużych ( 20 mm i więcej ) dystansów prowadzenie w zakręcie się nie poprawi , a wręcz pogorszy : bez zmiany zwrotnic ustawienie zbieżności kół przednich do jazdy na wprost spowoduje , że w zakręcie koła będą rozbieżne ( tym mocniej - im większe dystanse ) . A czym to grozi ? Szybszym zerwaniem przyczepności kół przednich i mocną podsterownością . [ wiadomość edytowana przez: schab dnia 2004-11-12 13:41:51 ] |
Wujek-Kajtek FKP MEMBER FSO KRAKÓW | 2004-11-13 21:50:08 Hmm...co do dystansów, to niestety wiem, że pogarsza prowadzenie, ale felgi które mam mają takie ET, że bez tego nie podejdą A co do obniżania...to na szczęście nie będzie jedyne autko, więc nawet jak coś sie urwie i złamie, to nie będzie tragedii... Oponki będą 165 lub 175, ale to też ze względu na rozmiar felg, a myśle ze w 75 konnym autku nie jest to bardzo przesadzone. Aha zapomniałem dodać, że tam będzie silnik 1.3 więc trochę cięższy od 900...niewiele, ale cięższy. Pozdrawiam |
TazDaFleia fiat 127 BMW | 2004-11-14 12:42:37 eee n oto w takim razie lepiej pozostac przy 903 i zrobic jej dobry remont czy bawic sie w przekladanie na 1.3? pytam sie bo na wiosne bede mial troche kasy i niewiem co zrobic? |
Wujek-Kajtek FKP MEMBER FSO KRAKÓW | 2004-11-14 15:10:39 Znowu Satiz nie przesadzaj z tą wagą...znajdź mi te 40 kilo Skrzynia waży praktycznie tyle samo co ta z 903, a sam silnik jest cięższy o mniej więcej 10 kilo... Miałem w rączce obydwa Więc takiej strasznej różnicy nie ma... A te 30 koni więcej to jednak rekompensuje troszke Aha Satiz już mam prawie całą sumkę, więc jutro dzwonie do Barta i sie umawiamy |
Wujek-Kajtek FKP MEMBER FSO KRAKÓW | 2004-11-14 22:42:54 Hmm...to musze z Bartem pogadać...jakoś to rozkminimy Przecież MY byśmy sobie nie poradzili???!!! A siudeme to generalnie 3a będzie powzmacniać |
satiz FKP MEMBER Bielsko-Biala | 2004-11-15 10:00:35 No takich dwoch jak nas trzech to nie ma ani jednego Bedziecie musieli sie nakombinowac......ale wg mnie przyczepka zalatwi wszystko! |
Wujek-Kajtek FKP MEMBER FSO KRAKÓW | 2004-11-17 15:12:44 No jakto???
Plan głowicy, polerowanie kanałów, gaźnik dwugardzielowy, kolektor wydechowy rurowy, tłumik przelot, odelżenie koła zamachowego, powiększenie zaworów, wydajniejsza pompka paliwa,chłodnica oleju, tłoki z wersji doprężonej, wałek. A przede wszystkim remont generalny, najlepiej ze szlifem, żeby troszke powiększyć jeszcze pojemność W wersji X-treme kute tłoki, odelżony układ korbowo tłokowy, turbo, natrysk oleju na denka tłoków, wtrysk wody do cylindrów, intercooler, natrysk na intercooler |
Gigi127 FKP MEMBER 127 1.3 75Hp Mińsk Maz. | 2004-11-18 21:50:09 Jak juz jest poruszana sprawa poprawy osiagow, to chcialbym zapytac: jaki walek rozrzadu i skad go wziac??
Pozdrawiam |