[OT] Tego jeszcze nie grali

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

I to nie jest żart

Szczegóły ---TUTAJ---

tak widzialem to w wysokich obrotach ...bardzo fajny patent pozostaje jeszcze tylko kwestia estetyki bo mnie sie to za bardzo nie podoba

cos ci sie te szczególy pomyliły..... a jestem ciekaw co to za wynalazek i jakie ma miez zalety.

Cytat:
2005-01-25 00:00:54, Kwadrat125 pisze:
tak widzialem to w wysokich obrotach ...bardzo fajny patent pozostaje jeszcze tylko kwestia estetyki bo mnie sie to za bardzo nie podoba

no to gadaj coto za wynalazek?

Sorki

Szczegóły ---TUTAJ---

no to juz chyba nie musze

wszystko fajnie ale jeśli wymiana warsty gumy w tym wynalazku nie bedzie tak bezproblemowa jak dziś w przypadku zwykłych opon to cała praca michelina w piiiizduuuu.

Skoro latamy w kosmos to coś w dziedzinie opon już dawno sie powinno zmienić. Dmuchane opony są juz od kilkudziesieciu lat.

A fe'!!!! A profil to większy niż 12 w kaszlu!!

Cytat:
2005-01-25 09:02:59, dooh pisze:
Skoro latamy w kosmos to coś w dziedzinie opon już dawno sie powinno zmienić. Dmuchane opony są juz od kilkudziesieciu lat.

a po co ulepszac cos co jest dobre? Jesli po to aby bylo jeszcze lepsze, to ok, ale w tym przypdaku tak raczej nie jest

PS: fakt, kosmiczne to wyglada

a mnie tam sie wydaje ze te "opony" zrobili na pokaz zeby pokazac jak to dziala, a w seryjnej produkcji byly by zabudowane gumą i wygladalyby jak zwykle tylko ze takimi patentami w srodku.

Cytat:
2005-01-25 18:37:38, Krzyh00 pisze:
a mnie tam sie wydaje ze te "opony" zrobili na pokaz zeby pokazac jak to dziala, a w seryjnej produkcji byly by zabudowane gumą i wygladalyby jak zwykle tylko ze takimi patentami w srodku.

Dokładnie tak jak mówisz, a główna zaleta, to chyba wyeliminowanie możliwości złapania kapcia Ale wtedy jak zmieniać ciśnienie w ogumieniu Co jest tak ważne w sporcie...

[ wiadomość edytowana przez: royber dnia 2005-01-25 18:54:43 ]

zasadniczo taki profil raczej ciezko nadaje sie do sportu...
Dochodzi do tego wytrzymalosc materialu, bo przeciez powietrze ladnie sie rozklada, a na gumowe szprychy w srodku dzialaja ogromne obciazenia...
W kazdym razie zaleta taka jak nieprzebijalnosc [o wiele lepiej rozwiazane niz w PAXach] robi wrazenie - zobaczymy jak w praktyce.

Takze mnie sie tak wydaje a profil fatalny ale o dziwo opona sie nie kladzie na tej audicy

Cytat:
2005-01-25 22:44:29, yaceck pisze:
(...) ogromne obciazenia... (...)

Zwlaszcza boczne