Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Krzysiu1981 Transport 1,6t cała ... Warszawa | 2005-01-24 17:14:50 Witam
W mojej Omedze A 2.0 jak tylko chcę szybciej ruszyć z miejsca zaraz spada plastykowy przewód między filtrem powietrza a silnikiem, zastanawiam się dlaczego tak jest??Niezależnie od tego czy jade na benzynie czy na LPG?? Może poprostu jest zbyt luźno zamocowaby????? Pozatym to niezbyt bezpieczne- jak bede chciał zjechać ze skrzyżowania szybko to du..pa!! |
![]() robert_kraków vectra b KRAKÓW | 2005-01-24 18:27:35 przewód p0owinien być zamocowany na obu koncach opaskami zaciskowym. zapewne ich nie masz albo przewód jesy zbyt krótki.
a spada dlatego że podczas dodawania gazu gwałtownie zwiekasz się zapotrzebowanie silnika na powietrze. ponieważ filtr i jego obudowa maja określoną przepustowość w kanale doprowadzającym powietrze zawsze wytwarza się podciśnienie. a gumowy przewód w wyniku jego działania zmienia swoja długość - skraca się ściągając jeden z końców z przepływomierza lub przepustnicy odsyłam do zdjęć w Twoim wątku o zbiorniczku wyrównawczym [ wiadomość edytowana przez: robert_kraków dnia 2005-01-24 18:28:34 ] |
![]() mantee78 szkoda, że nie Omega ... Nottingham, UK | 2005-01-24 22:54:13
Skoro masz gaz, to przepustość ta jest jeszcze ograniczona mikserem (chyba, że masz nowszą instalkę bez miksera)... A jeśli masz jeszcze klapę przeciwwybuchową, to pewnie jest zamocowana do przepływomierza trzema śrubkami. Może są luźne? |
![]() JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2005-01-24 23:32:44 A może kolega ma zwalone poduszki i silnik chce się wybudować przy ruszaniu? |
![]() Krzysiu1981 Transport 1,6t cała ... Warszawa | 2005-01-26 10:32:38 Pod maskę zajżałem metalowe obejmy są, tyle że były zbyt luźne!!
Po ich zaciśnieciu problem ustąpił!! Serdeczne dzięki |