MotoNews.pl

Czemu się tak dzieje?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

W mojej Omedze A 2.0 jak tylko chcę szybciej ruszyć z miejsca zaraz spada plastykowy przewód między filtrem powietrza a silnikiem, zastanawiam się dlaczego tak jest??Niezależnie od tego czy jade na benzynie czy na LPG?? Może poprostu jest zbyt luźno zamocowaby????? Pozatym to niezbyt bezpieczne- jak bede chciał zjechać ze skrzyżowania szybko to du..pa!!

przewód p0owinien być zamocowany na obu koncach opaskami zaciskowym. zapewne ich nie masz albo przewód jesy zbyt krótki.

a spada dlatego że podczas dodawania gazu gwałtownie zwiekasz się zapotrzebowanie silnika na powietrze. ponieważ filtr i jego obudowa maja określoną przepustowość w kanale doprowadzającym powietrze zawsze wytwarza się podciśnienie. a gumowy przewód w wyniku jego działania zmienia swoja długość - skraca się ściągając jeden z końców z przepływomierza lub przepustnicy

odsyłam do zdjęć w Twoim wątku o zbiorniczku wyrównawczym

[ wiadomość edytowana przez: robert_kraków dnia 2005-01-24 18:28:34 ]

Cytat:
filtr i jego obudowa maja określoną przepustowość

Skoro masz gaz, to przepustość ta jest jeszcze ograniczona mikserem (chyba, że masz nowszą instalkę bez miksera)...
A jeśli masz jeszcze klapę przeciwwybuchową, to pewnie jest zamocowana do przepływomierza trzema śrubkami. Może są luźne?

A może kolega ma zwalone poduszki i silnik chce się wybudować przy ruszaniu?

Cytat:
2005-01-24 17:14:50, Krzysiu1981 pisze:
...Może poprostu jest zbyt luźno zamocowaby????? ...

Obawiam się że na to pytanie nikt nie odpowie. Proponuję podnieść maskę i sprawdzić.

Pod maskę zajżałem metalowe obejmy są, tyle że były zbyt luźne!!
Po ich zaciśnieciu problem ustąpił!!

Serdeczne dzięki