MotoNews.pl
7 Moje podsumowanie sezonu (79530/0) - NT

Moje podsumowanie sezonu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Podsumowanie mojego sezonu 2004

Filip Janota Rally Team

Fajnie.. gratki gratki... zazdroszcze cholernie

no ładnie ładnie szczególnie na srsie też zamieszałeś w klasie

filip byle do mety tak trzymac , życze sukcesów w nowym sezonie

ja chciałem zaczac w tym sezonie ... co prawda auto znikomo przygotowane ..ale jest jeszcze troszke czasu ... zanim zrobie prawko ... ... jakich błedów niepopelniac przy pierwszych startach ... zeby nierozsypac odrazu auta ... dojezdzac do mety ... ...niby to tkaie proste ale ktos kto niestartował ... niewie co z tym zrobic.. jak sie przygotowac :/

Cytat:
2005-01-23 14:38:13, blade87 pisze:
ja chciałem zaczac w tym sezonie ... co prawda auto znikomo przygotowane ..ale jest jeszcze troszke czasu ... zanim zrobie prawko ... ... jakich błedów niepopelniac przy pierwszych startach ... zeby nierozsypac odrazu auta ... dojezdzac do mety ... ...niby to tkaie proste ale ktos kto niestartował ... niewie co z tym zrobic.. jak sie przygotowac :/

hmm na początku musisz w sumie wyczuć auto ile wytrzyma. pamiętaj, że silnik malucha to nie jakieś mega mocne v8. delikatnie ze skrzynią i uwaga na przeguby. no i radzę kupić dobry olej, dbać o wymianę w odpowiednim czasie i przed każdym startem posrpwadzać czy się wszystko kupy trzyma

Cytat:
hmm na początku musisz w sumie wyczuć auto ile wytrzyma. pamiętaj, że silnik malucha to nie jakieś mega mocne v8. delikatnie ze skrzynią i uwaga na przeguby. no i radzę kupić dobry olej, dbać o wymianę w odpowiednim czasie i przed każdym startem posrpwadzać czy się wszystko kupy trzyma

dokladnie!!

Gratulacje Filip.

@blade87: no i jak to mi kiedys madrze Kuner (wielkie dzieki dla niego) poradzil - pierwszy kjs jedziesz na luzie i zbijasz beke ze wszystkiego, bo nie ma sie co stresowac

pozdrawiam sześćset

[ wiadomość edytowana przez: elmo126 dnia 2005-01-23 18:34:15 ]

Cytat:
@blade87: no i jak to mi kiedys madrze Kuner (wielkie dzieki dla niego) poradzil - pierwszy kjs jedziesz na luzie i zbijasz beke ze wszystkiego, bo nie ma sie co stresowac

z tym sie zgadzam pierwszy kjs spokojnie przejechać bez problemów.

a co do przygotowania auta to zawsz przed startem auto dokładnie poprzeglądać, podokrecać wszystkie luźne śruby, posprawdzać czy wszystkoz autkiem jest ok.

a co do startów to jechać własnym tempem a wynik sam przyjdzie a nie że ktoś jest szybszy to go dogonię. Miałem taką jedna sytuacje i przez to przegrałem pudło, po prostu za bardzo chciałe wygrać z poprzedzającym mnie zawodnikiem.

pozdrawiam
dave-rallymaniak

Cytat:
2005-01-23 19:34:23, dave-rallymaniak pisze:
a co do startów to jechać własnym tempem a wynik sam przyjdzie a nie że ktoś jest szybszy to go dogonię

- dokładnie wyniki same z czasem przyjdą a ja skolei staram się niewiedzieć kto jaki czas miał, a jak poznasz auto i costam pojezdzisz sam bedziesz wiedzial jaki czas mozna wykrecic i ile można urwać swoim autem

No ładnie ładnie, gratulejszyn!

BTW - Dave, fajne autka masz. Ten rally podoba mi się nawet mimo tego łinga z tyłu o dziwo .

Cytat:
BTW - Dave, fajne autka masz. Ten rally podoba mi się nawet mimo tego łinga z tyłu o dziwo .

dzięki Race a tego łinga z tyłu już dawno nie ma.

pozdrawiam
dave-rallymaniak

Cytat:
2005-01-23 22:42:52, dave-rallymaniak pisze:
dzięki Race a tego łinga z tyłu już dawno nie ma. pozdrawiam dave-rallymaniak

Dzieki Bogu