Sub JL AUDIO 10W0-4

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
jestem w posiadaniu takowego subwoofera (125W RMS) i wzmacniacza Mac Attack 4081 (pdobno 4x90, lub 2x250W RMS)
czy podłączenie wzmacniacza w mostku nie zagraża temu głośnikowi i co sądzicie o tym subwooferze?

Nie obawiaj się nic się nie stanie a nawet zagra lepiej.
Zalecane zabudowy do tego głośnika to :
Zabudowa zamknięta: 21,2 l
Zabudowa wentylowana: 35,4 l
Ja stawiam na zabudowę zamkniętą - lepsza kontrola głośnika.

Cytat:
2005-01-23 20:45:10, Bolls_no1 pisze:
Nie obawiaj się nic się nie stanie a nawet zagra lepiej. Zalecane zabudowy do tego głośnika to : Zabudowa zamknięta: 21,2 l Zabudowa wentylowana: 35,4 l Ja stawiam na zabudowę zamkniętą - lepsza kontrola głośnika.

już jest w dedykowanej obudowie zamkniętej

acha nie bedzie katowany muzyką nowoczesną
a jak ten JL wg Was wypada w obliczu konkurentów w podobnym przedziale cenowym ?
Ja porównywałem go z Lanzarami, Earthquake, MTX i mnie mile zaskoczył (bez dudnień, miękki bas) ale nie każdemu może się podobać

Konkurenci tacy jak Earthquake, MTX ,hertz czy lanzar wypadają blado. Można nawet powiedzieć ,że JL 10W0 to taki pierwszy szczebel do Haj-endowego bassu .

Witam!!

JL Audio 10w0, fajny subik , ale z czasem napewno będziesz chciał zamienic go na coś "mocniejszego". Kolo od którego kupiłem wzmaka miał takie dwa włożone w skrzynię zamknietą i grało to bardzo fajnie, przy okazji tej tranzakcji wyszło na jaw że Rockfordy z serii PUNCH ( konkretnie model G600a4) wytrzymują na mostku obciążenie 2Ohm i to bez żadnej zadyszki...ale i suby nie były jakimś strasznym obciążeniem, tak że nie do koNca wiadomo co by było przy mocniejszych głosnikach.

PS. MTX wcale nie są złe, nawet seria THUNDER gra całkiem przyjemnie, a Lanzary to jak na mój gust mają za duże wymagania co do wzmacniacza, Hertz w połączeniu z mocnym wzmacniaczem daje niezły efekt ( znajomy z firmy CAR-HIFI powiedział że jak podłaczyli na próbę Hertza ENERGY 900 - 2 cewki do Rockforda BD 1000 to pozamiatał w całym sklepie )

Pozdro

Zależy do czego potrzebujemy subwoofer, czy do efektów występujących w DB Dragu czy też żeby usłyszeć precyzyjny szybki bas. Często błędny montaż (zła obudowa, litraż itp) oraz niedopasowanie komponentów nie pozwala wydobyć z głośnika tego co potrafi.