Hamowanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
cześć, mam mały problem może ktoś będzie wiedział, mianowicie telepie mi dość mocno kierownicą podczas mocnego hamowania przy dużych szybkościach ( pow. 90 km)przy mniejszych jest ok.Mam abs, a autko to 316 E 36 pomocy...

krzywe tarcze?

lub luzy w układzie kierowniczym

mówisz że tarcze....?luzów nie mam w kierownicy,tylko dlaczego przy większej szybkości nawet hamując niezbyt mocno...ale dzięki pozdro

w polonezie tak miałem, końcówka drążka kierowniczego do wymiany (czy jak to sie tam zwie) pzdr

Hmm ja miałem to samo w E32 w PEugeocie i w Alfie też jest ale do zniesienia, winne są tarcze, jakby to była końcówka to by caly czas biła a tak tylko przy ok 90km.h i pewnie potem przy około 140-160.

Napewno tarcze mialem tak w dwoch Audi 80 tez byly z ABS i winne byly tarcze, nawet po przetoczeniu delikatnie bily wlasnie przy predkosciach zedu 90km milej przekladki pozrawiam

KUP nowe tarcze nie tocz to bez sensu!! Toczenie jest warte tylko wtedy gdy np zniszczymy tarcze z braku klocków itp
A do Ciebie to i tak drogie nie będę, więc kup najlepsze ale nie ATE !!!! - odradzam!!!!

co to za tarcze ATE? Które są warte polecenia, może wiecie...

Cytat:
A do Ciebie to i tak drogie nie będę, więc kup najlepsze ale nie ATE !!!! - odradzam!!!!

to ate robi też tarcze ja myślałem że tylko klocki i zaciski oraz pompy

Ja już przerabiałem ATE i nic dobrego z tego nie wynikało i ze słyszenia też wiem że ta firma robi marne tarcze. Kumpel kupił ATE POWER DISC i zaczły bić praktycznie po wymianie. Ja też miałem przerąbane.
Hmm jakie polecam, hmm raczej tylko ZIMMERMANY!,

Cytat:
2005-01-22 01:05:48, Aldik pisze:
Ja już przerabiałem ATE i nic dobrego z tego nie wynikało i ze słyszenia też wiem że ta firma robi marne tarcze. Kumpel kupił ATE POWER DISC i zaczły bić praktycznie po wymianie. Ja też miałem przerąbane. Hmm jakie polecam, hmm raczej tylko ZIMMERMANY!,

Wygląda na to, że były źle założone. Osobiście od dawna używam tarcz ATE i nic takiego nie stwierdziłem. Nawet po starciu do minimalnej grubości nie występowało bicie.

zyggy - wybacz za moje słowa - ale nie pierdol !! Przecież piana mi teraz leci !! wrr Jakby slyszał tych kretynów od reklamacji, jak ktoś jeszcze raz powie że były źle założone lub wjechałem do kałuży to ZAMORDUJE!! Jak słysze tarcze a w dodatku ATE to chce mi się wyć. Co ja się nawkurwiałem z tym, ja pierdziele.
A po za tym co tam można źle założyć!?!?!

Cytat:
zyggy - wybacz za moje słowa - ale nie pierdol !! Przecież piana mi teraz leci !! wrr Jakby slyszał tych kretynów od reklamacji, jak ktoś jeszcze raz powie że były źle założone lub wjechałem do kałuży to ZAMORDUJE!! Jak słysze tarcze a w dodatku ATE to chce mi się wyć. Co ja się nawkurwiałem z tym, ja pierdziele.
A po za tym co tam można źle założyć!?!?!

wiesz co nie to żebybm lubił tarcze bmw cztaj atf "chyba" ale ta jeżli tak to jest to totalna prażka jeżeli atf robi tarcze do bmw to ja na ich miejscu zapadł bym sie pod ziemię chyba za dużo wypiłem tego alcoholu 120 więc za wypowiedzi z góry przeprzszam

Proszę o wybaczenie ale też mnie poniosło, ale jeżeli chodzi ogólnie o tarcze ( w szczególności ATE) to przerabiałem ten temat wiele miesięcy w kilku samochodach (w tym trzy moje). Wiele osób miało różne propozycje ale jakoś nikt nie potrafił zrobić tak aby się nie krzywiły. Na jednym aucie przetestowałem ZIMMERMAN'y i to jedyne które sie nie pochszaniły przez ok 10-20 tys/km a potem nie wiem bo auto sprzedałem.

ta i tu masz racje ale te tarcze troche kosztują i nie każdego stać na wyjebanie jakiś tam 500pln za jakieś tam głupie tarcze które podobno nie ratują własnej kieszeni

No ok ale jak ktoś kupi za 200zł to może się okazać że je szlak trafi po paru dniach. Chociaż podobno jezeli chodzi o bmw to zdarza się to najczęściej w 5 i 7ce, w trujkach nie słyszałem!
Ale te Zimmermany nie będą kosztować tyle, ja licze koło 300zł za zwykłe ok 350/400 za nawiercane (bo są dwa rodzaje).

do e36 wiercone kosztowały jak sie dowiadywałem 500

Hmm może wywalczysz jakiś rabat? Albo spróbuj w innych miejscach, czasami co sklep to inna cena.

ja i tak już zmeniłem tarcze z pełnych na wentylowane bo przy mojej jeździe pełne szybko sie przegrzewały i z hamulcy dupa była teraz jest o niebo lepiej