MotoNews.pl

Buja mna jak na okręcie!!!!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mój problem polegana tym ze moja omesia sciaga podczas jazdy w lewo.Byłem juzna Stacji i wykryli z emam alusa krzywego i wywalony sworzeń na wahaczu.Czy to moze być przyczyna tego sciagania????????????????????

Sworzen tak, ale alus to by mial bicia.

Kiedys w Vectra A mialem wydupione gumy na tylniej belce,
normalnie autem zamiatalo ze HEJJ.
Dobra zawiecha to podstawa

moze taki byc jak mowisz.Koles ze stacjii mowil cos o wyj.... gumach na tyle

u mnie tez ściaga przy niższych prędkościach w prawo przy wyższych jakoś tego nieczuć.........niby sprawne zawieszenie 100%..............mechanior gadał że to może być krzywy wachacz........poprostu źle naprawiony po "kolizji".
.opon mi nie zdziera i nie szarpie się z kierownicą wiec dałem se z tym narazie spokój...............aż wjade w szkołe to wtedy sie looknie.

pozdr

[ wiadomość edytowana przez: omegafan dnia 2005-01-23 19:15:20 ]

mną bujało sciagało no i wziąłem sie do roboty za zawieszenie z przodu. No i jak bym nie miał znajomości w sklepie to chyba musiałbym sie pociąc albo kupić drugą ome na czesci.
przedstawiam koszty w detalu:
przód amorki : po 270 zł szt KAYABA premium
gumy wahacza przednia febi 32 zł/ szt
tylnia wahacza 30 zł/szt
łacznik stabilizatora 70 zł/szt
gumy stabilizatora kosztują grosze 9,50 zł/szt jest parę rodzai dlatego należy zmierzyć grubośc drązka stabilizacyjnego)
no i końcówki drązków kierowniczych każda po ok 50 zł
do tego okazało sie ze w piasty trzeba całe wyminic i koszt piasty 280 zł /szt
a i jeszcze łożysko amora 40zł/szt i guma 45 zł/szt
no i na koniec aby dobrz jeżdziło za 140 zł geometria.
ale po tej robocie zauważyłem duże zmiany ze w najbliższym czasie trzeba bedzie zajrzeć do tyłu bo teraz tam stuka heheheh
jak bede robił napisze o kosztach

Dzieki chlopaki za wszystkie rady.W najblirzszym czasie wymnienie gumy na stabilizatorach z tyłu i to powinno pomóc.Dzięki

Gdzie są takie drogie gumy do stabilizatora. 9,50 to rozbój w biały dzień.Słono przepłaciłeś. Ja kupiłem te same gumy po 8 zeta Zamist wydawać taki gruby szmal równie dobrze można pod te same stare gumy podłożyc kawałek dętki od roweru

ale ja kupiłem gumy Febiego a nie adlera co w przypadku łaczników stabilizatora tojuż wypadaja przy montazu. A tak nawiasem mówiąc ja tyle za nie zapłaciłem podałem tylko ceny detaliczne. a wiec zycze miłej jazdy na gumach za 8 zeta.