Mam problem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
pytalem juz kiedys co zrobic z klepiacymi popychaczami w E-36 1.6dostalem odp.cyt.'wymien olej bedzie dobrze"wymienilem i dalej klepia nawet na cieplym delikatnie je slychac napiszcie mi ile moze kosztowac wizyta u mechanika dzieki z gory...pozdrawiam

Jeśli popychacze stukają, to znaczy że są już nadmiernie zużyte i nadają się tylko do wymiany. Innym olejem nie naprawisz popychaczy. Cena za sztuke to 50-80 zł, a wymiana - tyle ile powie ci mechanik. Myśle, że 200-400 zł.

przerabiałem ten temat w Audi wejdź na forum mazdy
http://forum.mazdaspeed.pl tam jest dokładnie opisane jak bez wymiany z tym sobie poradzić fakt że nie na długo ale ze 30 tys. jeszcze zrobisz. Będziesz miał czas uzbierać na wymianę.

A możesz dać bezpośredniego linka, bo też ze względu na autko mojego kumpla mnie to interesuje.

Cytat:
olejem nie naprawisz popychaczy

czasem bywa tak, ze olej jest nieodpowiedni i dlatego klepią. juz tu pisałem o swoim koledze, który dopiero zalewając trzeci olej w ciągu tygodnia wyciszył popychacze. oczywiscie jemu tylko na zimnym silniku stukały i to przez pół minuty góra.

a jaki ma samochod i jaki wlal olej ?

e-34 525i 93 rok, a jaki wlał nie wiem, ale spytam go.

link do strony jak z klekączącymi popychaczami sobie poradzić
kliknij tutaj

[ wiadomość edytowana przez: piotrfire dnia 2005-01-21 15:28:09 ]

dzieki za link ulatwiles mi poszukiwania

Marcin, jakbys mogl zapytaj kolegi. Mam ten problem w 2.0 24V, klepia przez max 5 s delikatnie, jeden gdzies sie mu olej przywiesza.

Pisales juz ze sie spytasz, bardzo mi na tym zalezy gdyz ten dzwiek mnie nieraz przeraza

Jakbys mogl dowiedziec sie jaki mial przebieg, jaki olej i lepkosc oczywisce

Pozdrawiam!