| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-03-22 20:38:16 moze mi sie wydaje bo sie nie znam ale nie pomyliles czasem kabli podtrzymania i zasilania? |
the_undertaker Klubowy Weteran Passat/New Beetle Złotniki Kujawskie | 2005-03-22 21:29:51 Dokładnie jak włączysz swiatła to chyba wyswietlacz powinien się ściemnić. Chyba więc przewód połączony ze światłami może wchodzić do radia nie pod ten "PIN" co trzeba. Możliwe, że wtedy radio dostaje za wysokie napięcie na któreś wejście w gnieździe i poprostu automatycznie się wyłącza żeby się nie przepaliło (prawdopodobnie jakieś zabezpieczenie przed przeciążeniem to może być). Wyłączasz światła (za wysokie napięcie) zabezpieczenie przed przeciążeniem przestaje działać i radio można włączyć. Nie jest czasem podłączone owe dodatkowe zasilanie (podświetlania) do któregoś z wejść/wyjść głośnikowych.
Ja po wymianie anteny na inną (nieoryginalną) dwa razy spaliłem końcówkę mocy w radiu bo źle podłączyłem nową antenę. Ogólnie zamiast wychodzić z radia 12V to wchodziło na jedno ze złącz no i radio WAS DEAD
Sprawdź dokładnie schemat Twojej wtyczki i radia. To nic, że stare działało. [ wiadomość edytowana przez: the_undertaker dnia 2005-03-22 21:31:07 ] |
magik2 Espero Wołomin | 2005-03-23 09:49:25 Dzięki wszystkim !!!!
Faktycznie pomyliłem się i podłączyłem mase radia do ściemniacza. Już jest ok . Pozdrawiam |
the_undertaker Klubowy Weteran Passat/New Beetle Złotniki Kujawskie | 2005-03-23 10:01:30 No to teraz już tylko podziękować Bogu, że radyjko ma owo zabezpieczenie przeciążeniowe i nic tylko słuchać ![]() |