MotoNews.pl

Już jest !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie i panie ! Już jest otwarty od dnia 25.01.2005 dalszy odcinek autostrady A4 od Chorzowa Batorego do Gliwic. Ja wyjazd z pracy mam bezpośrednio na autostradę w okolicy Gianta i dalej osiedle Witosa, Chorzów Batory , Kochłowice zjazd na Wirek( dzielnica Rudy Śląskiej) PROŚCIUTKIE TRZY PASY W KAŻDĄ STRONĘ !!!!!!!!!! .Potem lewoskręt na bezkolizyjnym i dwa pasy prosto do domciu .Ludzie to jest bajka, jakieś 12 min (20 km) w domu. HENBAS ty wiesz jak mi to ułatwiło życie

Zazdroszczę
Ja mam do pracy 7km i jadę 10-15min.

a ile przejechanie tych paru kilometrow kosztuje?

Co do kosztów to będzie od przyszłego roku prawdopodobnie tak: Kraków - Katowice tak jak jest, natomiast bramki w kierunku zachodnim prawdopodobnie Gliwice - za Wrocław. Lokalnie teren Katowice - Gliwice MOŻE być bezpłatnie ponieważ potrzebna by była ponowna przebudowa zjazdów i wjazdów na terenie Katowic.

Założenie było takie żeby aglomeracja była darmowa od jaworzna do Gliwic i tak chyba pozostanie bramki chyba powstaną dopiero za sośnicą w Gliwicach.

Witam na "nowej drodze" do pracy i do domu
Właśnie się wczoraj zastanawiałem o której ją otwarli - wracałem z pracy ok 15.20 i A4 czynna była jeszcze tylko do Chorzowa Batorego włącznie, a później w domu słyszę w jakimś dzienniku, że już "otwarte" dalej !
Irek, cieszę sie razem z Tobą - to faktycznie duuuży plus jeździć taką drogą - ja już ponad dwa lata pomykam tym wcześniejszym kawałkiem A4. Niestety - oszczędniści nie zauważam przy "normalnej" jeździe tzn. w granicach 140-160 km/h

Ja wracałem trochę po tobie może była 15.30 i właśnie chyba rozstawili bramki .Czułem się jakbym "to" robił pierwszy raz Zresztą niewiele widziałem, Szyby mi zachlapali śniegiem z solą , a wycieraczki i spryskiwacze przymarzły trzy razy się zatrzymywałem i szyby szmatą.............

Tak to juz jest w tym naszym kraju. Otworza taki kawalek z wielka pompa i przez jakis czas mamy zludzenie ze cos sie dzieje. Dowala 50 % podwyzke LPG, obniza o 20 i wszyscy sie ciesza ze znow gaz jest tani

Szczesliwi ci co doczekali autostrady, reszcie pozostaje tylko czekac i zazdroscic