MotoNews.pl

Czy 1.6 efi ma te same mocowani co 2l RS

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak wyzej. Poprostu nie wiem czy do przeszczepu potrzeba mi przodu od rs specjalnie czy wystarczy zwykly mkV. Za pomoc dzieki

wiesz rex, ja nie zabardzo rozumiem o co ci dokladnie chodzi moze troszeczke jasniej

same poduszki zwiewszenia są na pewno inne, a co do możliwości przerobienia to nie wiem

no chodzi mi o mocowania silnika. Wiadomo, latwiej znalezc na szrocie MKV zwylke niz RS. Dlatego zadaje to pytanko. A potrzebuje mocowan do silnika RS.

podejżewam że może być trudno, poduszka silnika z prawej strony /siedząc w aucie/ jest olejowa /nowa droga jak diabli/ ale jest ona taka sama jak w 1.8d/td, gorzej jest z poduszkami pod skrzynie bo w rsie jest mtx75, a w cvh b5/ib5

no tak ale jesli chodzi o podlaczenie samej skrzyni to slyszalem ze pasi normalna do RS. Generalnie to poprostu wyliczam ile co i jak bo mam juz opcje wsadzenia za 600pln silnika takiego do mojego tylko musze wykombinowac te mocowania no i silnik Taki
dalekosiezny finansowo plan. Czyli genralnie jednak trza szukac resztek RS. Dzieki

no to próbuj panie kolego i się chwal jak coś ci z tego wyjdzie

nie no ale to opcja na wakacje dopiero Ale wiedze trza juz zbierac zeby sie motywowac

rex sprawdzalem u kolesia i troszke jest inaczej
potrzebne sa male przerobki

siemka.....
a wez jeszcze pod uwage fakt elektroniki od RS'a bo z tym tez bedzie ciezko....roboty jest naprawde duzo ale efekt satysfakcjonujacy....gwarantuje.Zwróc uwage na to aby łapa od skrzyni była dobrze przyspawana bo inaczej bedzie ci auto skrecało belka tylna by ci sie przydała bo co to za RS bez tarcz z tyłu,chłodnica + mocowanie ,mechanizm zmiany biegów, roboty cie czeka co nie miara ale powodzenia

to jest wsio temat na wkacje kiedy bede mial funduszu tak z 5tys. Tak licze: silnik kolo 2 tys, montaz, duperele, mam nadzieje ze sie zamkne w tym. Co do elektroniki to musze od tego kogos znalezc. A skrzynie to na poczatek zostawie stara, pod nia bedzie gostek pasowal silnik zeby rowno siedzial a potem z kolei skrzynie pod silnik czy jakos tak. Z reszta na razie nie ma co gdybac. Bedzie kasa, bedzie robota

hehe full instrukcja jak to zrobic szkoda ze po niemiecku ale to do przelkniecia: piekna sprawa

W razie problemow moge cos podpowiedziec ja juz jestem po takiej operacji wymienilem 1.6 efi na RS 2000 ato to mk7.
Pozdrawiam Zbychu.

Krazek to nawijaj co sie rozni a co nie. Ja tesh na wakacje planuje taki motyw, tylko bede wciskal rs'a do mk6

a nie lepiej poszukac jakiegos rozbitka albo spalonego, zza granicy np ? Wydaje mi sie ze to najlepsza opcja bo sam u siebie tak robilem i troche sobie nie wyobrazam takiej przekladki co musialbym kazdej czesci oddzilenie szukac, a tu jak nie masz dwoch lewych rak to i samemu sobie poradzisz z przelozeniem z jednej budy do drugiej. W gre tu nie wchodzi raczej wyciagniecie jednego silnika i wlozenie drugiego ale takze i wiazka elektryczna napewno czesciowo jest inna, skrzynia czasem moglaby nie dac sobie rady, zawieszenia, hamulce i wszystkie inne duperele to tez wazne