Czym szlifować "szkiełko"

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
nie do końca szkiełko tylko ten bezbarwny plastik osłąniający zegary i zegarek...
Miro, ta pasta diamentowa się nada??

a co ty z nim chcesz zrobić, po co szlifować?

No bo porysowane jest i się pełno rys odbija

to chyba czym polerować??, ale ja nie mam pojęcia

Jesli to ta plastikowa szybka oslaniajaca zegary to nie radzil bym tego szlifowac niczym.Z doswiadzczenia wiem ze plastik bywa w roznych odmianach skladu.Zmierzam do tego, ze jesli okazalo by sie ze sklada sie z warst,po polerowaniu bedziesz miec efekt jakby rozlanego jeziorka i widocznych warstw skladowych.
Nalezy zrobic probe w jakims niewidzocznym miejscu i uzyc do tego pasty polerskiej ale nie tej diamentowej.
Najlepszym dostepnym rozwiazaniem bedzie pasta do polerowania ekranikow w komorkach,jest bardzo delikatna i daje najlepsze rezultaty.Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: tom3cz3k dnia 2005-01-26 07:02:57 ]

ja plastkowe szybki w komorkach czy w zegarkach szlifowalem bardzo drobnym papierem wodnym a nastepnie polerowalem pasta scierna g3 zawsze ladnie wychdzilo

ja miałem plamę po super glu...
Plastmal, filc i ok godzinka polerowania...i nie ma śladu

Cytat:
2005-01-25 20:23:09, Kielek pisze:
nie do końca szkiełko tylko ten bezbarwny plastik osłąniający zegary i zegarek... Miro, ta pasta diamentowa się nada??

Tą pastą polerowałem koledze szybkę w komórce a była porysowana tak jakby ktoś papierem ściernym ją potraktował, wyszło całkiem porządnie. Podobno tą pastą można polerować płyty CD. Czyli, rysy powinny ustąpić po potraktowaniu szybki tą pastą, a napewno nie będą tak wyraźne jak dotychczas.
Tom3cz3k, kto ci powiedział że plastik ma różne odmiany składu ? Szybki są robione z polistyrenu niskoudarowego i nie ma w nim prawa być domieszek innych tworzyw bo wtedy traci swoje właściwości i staje się mleczny. A te '' jeziorka'' to nic innego jak spolerowana powierzchnia która była dotąd narażona na działanie wszelkich czynników atmosferycznych.

niektorzy probuja tez pasta do zebow, nie wiem czy skuteczne bo nie probowalem

Cytat:
niektorzy probuja tez pasta do zebow, nie wiem czy skuteczne bo nie probowalem

ale za to szybka bedzie miala swierzy oddech i biale zeby