MotoNews.pl

Immobilizer czy pompka paliwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
postawiono mi jedna diagnoze ze moj kaprysny i nie zwiazany z ukladem paliwowym trudny rozruch ma korzenie w tym iz immobilaizer nie wczytuje za kazdym razem (tak to okresle)i stad raz zapala a raz nie.caly uklad jest sprawdzony wszystko (koncowki,pompa wtryskowa,dawka paliwa,swiece,akumulator,czujniki,obroty sa ok)..2 diagnoza i teza - nie wiem czy jeszcze niejest to dzialajaca ale nie wydajna moze tak jak powinno byc,pompka paliwa w zbiorniku?..podobno jesli nawet pompuje to musi byc idealnie bo ma to wpływ na rozruch?

a napewno masz immobilajzer?pompka paliwa nie ma wpływu na rozruch jak by była walnięta to poniżej 20 litrów w zbiorniku koniec jazdy

problem dotyczy rozruchu2,5 tds.auto zapala i gasnie po sekundzie.skanowanie najnowszym programem do bmw pokazalo blad alarmu-zamowiłem nowy kluczyk z immobilizerem(takowy auto ma).oby do kompletu nie doszła stacyjka.o wynikach poinformuje.

Jeśli chodzi o pompkę wstępną w dieslu to niedawno przerabiałem ten temat u siebie padła mi pompka i auto po dłuższym postoju nie chciało odpalić musiałem bardzo długo kręcić aż pompa wtryskowa zassała sama paliwo pojechałem do serwisu BMW powiedzieli że pompka kosztuje 700 zł ale jest tańsze rozwiązanie wstawili mi zawór zwrotny pomiędzy pompą wtr. a filtrem paliwa (60zł) i sprawa się rozwiązała autko pali na dotyk jeśli chodzi o poziom paliwa przy którym przy uszkodzonej pompce nie da się już jechać to byłbym daleki od tych 20 l mój jeszcze jeździ przy 10.

narazie czekam na kluczyk ale jesli to nie pomoze to sprobuje z tym zaworkiem zwrotnym?ile to ciebie kosztowało?ile zawor ile robocizna?czy mozesz mi podac nr tej cześci?sam sobie wstawie

kosztowało mnie to 60 zł z zamontowaniem montarz to przecięcie wężyka i wstawienie zaworka jeśli chodzi o nr części nie jest to część skatalogowana to patent serwisu w którym mi to załozyli myślę że podam ci nr tel a oni ci to wyślą chyba że mieszkasz we Wrocławiu nr tel. 071/3365536

okazuje sie ze zaworek siedzi u mnie jak nie oryginalny to ktos juz dostawil-czyli pompka odpada,czekam na kluczyk z immobilizerem,jesli to nie pomoze to zabiore sie za czytnik immobilizera.