Wirus w samochodzie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wirus w samochodzie?

Ostatnie doniesienia firm walczących z wirusami pokazują, że złośliwe programy pojawiają się w coraz to nowych dziedzinach ludzkiej aktywności. Ich najnowszą ofiarą padły komputery pokładowe w samochodach ekskluzywnej marki Lexus.

Do moskiewskiej firmy Kaspersky Labs zwrócono się z prośbą o przygotowanie metody usunięcia wirusów z komputerów zainstalowanych w samochodach Lexus - modelach LX470, LS430 i Landcruiser 100.

Infekcja nastąpiła poprzez telefon komórkowy, sprzężony z montowanym w samochodach systemem GPS. Jak dotąd brak szczegółowych danych na temat infekcji, jest jednak bardzo prawdopodobne, że odkryte w autach Lexus wirusy należą do grupy coraz aktywniejszych "komórkowych" robaków, takich jak Cabir, Lasco czy Skulls.

Choć informacja o zainfekowanych wirusem samochodach wydaje się niezwykła, to eksperci nie są zaskoczeni. W bolidach Formuły 1 już teraz instalowane jest oprogramowanie antywirusowe chroniące system operacyjny wozu.

no ni3zl3
predzej czy pozniej musialo do tego dojsc wcale sie nie dziwie ze u ruskich to wykryto ))

komp w samochodzie to to samo co PC tylko troche glupsze

ale jaja

ja tam niemam co się bać mojago killera żaden wirus nie ruszy

moj komputer nie pociągnie tego wirusa bo jest za słaby, jedynie co go moze ruszyc to rdza

Niedlugo w ofercie oprocz 8 poduszek bepzieczenstwa, ABS, SIPS, RSC, będzie firewall

ja tam kompa w aucie na razie nie potrzebuje...rozrusznik wylapal jakies holerstwo

Zalezy ktorego Killera ostatnio grypa szaleje