Elektryczne szyby

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich,mam taki problem z szybami:jak drzwi nagrzeja sie to przestaja dzialac ostudza sie to dzialaja,jest to wkurzajace jak trzeba wyjsc do sklepu lub gdzies indziej,nie wiem czy czasami nie ma tam jakis wylacznikow przeciazeniowych lub termicznych,a jak sa to jak je naprawic lub usunac.....? POMOCY

mam to samo tylko że jak jest zimno to szyby działają skokowo a jak gorąco to płynnie z przodu wymieniłem płytke sterowania przy siłowniku w drzwiach i teraz jest OK na forum vectry ktoś pisał że na tych płytkach następują micropęknięcia i zimne luty i to jest powodem chcę to sprawdzić czy to prawda ale coś nie mogę się do tego zabrać

witam
jesli sa zimne luty to w momencie nagrzania dopieor powinno dzialac... wynika to z praw fizyki o rozszerzaniu sie cial

Nie mniej jednak warto to sprawdzic, poprostu wykrecic plytke i jak ktos ma Hot Air to wygrzac a jak nie to lutownica wszystkie laczenia dotknac zeby sie cyna roztopila, nie zalowaz kalafoni.

pozdr

Mialem podobnie. Szyby działaly kiedy chciały. Jak rozebralem to ustrojstwo od sterowania silniczkiem szyby to okazalo sie ze kondensatorek przy kwarcu, ktory jest przy takim duzym czarnym chipie, sie rozwarstwił i komp od szybek raz dzialal, raz nie. Po wymianie na nowy szybki chodza jak ta lala.