Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() keen Miłośnik FSO Passat 94'; Komar 81 ... Ostrowiec Świętorzyski | 2002-10-14 15:19:40 Nio cuż wygląda to naprawde na wer. zimową.
Ja mam podobnie tylko że umnie raz grzeje raz nie jak mu sie "zachce" |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2002-10-18 00:57:55 Zaworek trzeba zmienić to wtedy się (naprawdę!) daje sterować czy leci ciepłe czy zimne. U mnie jest dodatkowe ogrzewanie podłogowe od katalizatora. ![]() |
![]() malusi FSO1500 Gliwice | 2002-10-25 15:18:56 Mam pytanie a zarazem prosze o pomoc. Jak jade autem koło 50 km/h tojest w nim wmiare ciepło wystarczy że pojade troche szybciej to w aucie robi sie momentalnie zimno z nagrzewicy wieje zimne powietrze i zaras szyby parują. co to może być ? czy jest to zwiazane np. z małym poziomem płynu chłodzącego? z góry dzięki za rady. POZDRAWIAM ZE ŚLĄSKA. ![]() |
![]() pablo_fso Miłośnik FSO R.I.P. Polonez Atu p ... Wola | 2002-10-25 20:39:24 wszystko zalezy od temp otoczenia jak jest zimno to powietrze za bardzo chłodzi silnik. ja tam zasłaniam tekturką i mam spokój! |
![]() Jojo Miłośnik FSO SI /PF 125 '77 Warszawa-Bemowo | 2002-10-25 23:06:55 witam. Moja rada jest taka i może okazać się trafna. Po pierwsze, jak koledzy wyżej powiedzieli wyreguluj linke od zaworku płynu . Jeśli to nie pomoże to będzie z tym troche więcej zabawy, a mianowicie musisz dostać się do suwaków regulujących powietrze i wyregulować długość linek sterujących (przesuwając pancerz). od suwaka cieplęgo pow odchodza dwie, jedna do zaworka, a druga do klapek regulujących strumien powietrza, kierując powietrze albo przez nagrzewnice albo obok niej. I właśnie w tym może leżeć przyczyna tego że klapki nie otwierająsię za bardzo i część powietrza przepływa obok nagrzewnicy i dlatego jest zimno w aucie.A jak nie pomoże to rawdopodonie nagrzewnica jest zamulona lub osiadł w niej kamien i trzeba ją wymienić. Koszt nowej w sklepie to ok 250 zł, ale mi się ostatnio udało dostać nową w 'ASO Towarowa' w Wa-wie za 120zł. Według mnie przyczyną są zle wyregulowane cięgna regulujące ciepłe powietrze.
Podrawiam i życze ciepła w autku. |
![]() Admiral Miłośnik FSO Honda CB750, HONDA V ... wieczny malkontent | 2002-10-28 09:08:34 Jak jest zima, to musi być zimno.
Takie jest odwieczne prawo natury ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() OLO Miłośnik FSO ![]() 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2002-10-28 10:01:12 OOOO Stary!!! Już Cie lubie! Misia znam na pamięć ![]() ![]() ![]() |
![]() Janio Miłośnik FSO To pole jest za małe ... Pruszków | 2002-10-28 10:58:23 - Pani kierowniczko: Czy ja palę? Ja cały czas palę! |
![]() wit atu plus gdynia | 2002-10-28 14:55:23 i pół litra bo wozem jestem. |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2002-10-28 19:38:38 Radzio, obawiam się, że ten Twój "nowy" zaworek był wybrakowany. Ja swój wymieniałem w lecie i otwiera tudzież zamyka grzanie dokładnie jak trzeba. |
![]() piotrekdj Miłośnik FSO FSO POLONEZ ANALOG S ... Warszawa | 2002-10-28 20:28:28 nowy zawor i bedzie dodrze ale niewszystko nowe jet dobre w zaworku jest uszczelka ktura lubi spadac i goblokowac morzna zalozyc od czego innego wiele samochowow i urzadzen ma takie |