GAZ samodzielnie na espero 2.0.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czesc. Mam espero we Wilnie. Mam tez kumpli co wstawiaja GAZ samodzielnie. Ale na Espero nie wstawiali.. wiem jakie sa konsekwencje i co oznacza samodzielnie wstawic instalacje. Prosze dajcie rady co i jak i gdzie najlpeiej zrobic wstawiajac gaz samodzielnie. Jakie sa wasze doswiadczenia. Jakie sa najodpoweidzniejsze instalacje. Na co trzeba uwazac. Czeog unikac.
Dzieki Bardzo.

Mikser zaraz przy przepustnicy - żadne tam miksery w filtrze powietrza. W filtrze powietrza koniecznie założyć grzybek antystrzałowy - tylko z boku filtra , obok czujnika temperatury powietrza. Niektórzy montowali od góry co powodowało ze grzybek odpijał ślad na masce po strzale. Reduktor najlepiej mały jak BRC Tecno koło akumulatora. Zawór gazowy koło zbiornika do spryskiwaczy szyb

That's all
Co do komputera to BINGO-s lub Autronic AL-700

[ wiadomość edytowana przez: pawol dnia 2005-01-27 13:36:06 ]

Jej - samemu wstawić instalację gazową - no nie wiem czy to dobry pomysł - poniżej masz link i parę zdjęć czego należy unikać - jeśli chodzi o instalacje to ja mam lovato z polskim kompem stag-50 i jest ogólnie ok. Ale czy naprawdę nie ma w Wilnie autoryzowanych stacji montujących gaz, a co z przepisami - w Polsce chyba nie można sobie samemu założyć instalki. Choć z drugiej strony mamy w klubie prawdziwych fachowców, którzy lepiej to robią niż autoryzowane stacje, napewno zaraz ci coś poradzą. POZDRAWIAM WILNO - to piękne miasto, miałem okazję tam kiedyś być.

porady

UWAGA KAMIKADZE.

Cytat:
2005-01-27 13:35:28, Pawol pisze:
Mikser zaraz przy przepustnicy - żadne tam miksery w filtrze powietrza. W filtrze powietrza koniecznie założyć grzybek antystrzałowy - tylko z boku filtra , obok czujnika temperatury powietrza. Niektórzy montowali od góry co powodowało ze grzybek odpijał ślad na masce po strzale. Reduktor najlepiej mały jak BRC Tecno koło akumulatora. Zawór gazowy koło zbiornika do spryskiwaczy szyb That's all Co do komputera to BINGO-s lub Autronic AL-700 [ wiadomość edytowana przez: pawol dnia 2005-01-27 13:36:06 ]

pewnie i by jeszcze by zmniejszyć koszty zamiast miedzianych przewodów załóżcie wężyki od kroplówki
lepiej odłożyć kasę i zlecić robotę warsztatowi. Jak znajdę to zamieszczę na forum zdjęcie audika80 gdy domoróbka otworzyła autko nak petarda kapuste