[126]Stuki w zawieszeniu przednim

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich sedecznie.Jestem tu poraz pierwszy.
Od niedawna mam Malca jest to rocznik 1993 wiec toche latek juz mam.Troszke kasy juz w niego wlozylem glownie w silnik aparat zaplonowy swiece itp.rzeczy teraz silniczek chodzi dobrze zapala bez zadnego problemu,ale mam problem z zawieszeniem jak na dworze jest minusowa temperatura to w przednim zawieszeniu slysze jakies dziwne stuki jak jade po nierownej jezdni jest to dziek jakbym najechal kolem na studzienke kanalizacyjna nie mam pojecia co to jestslychac to w okolicy amortyzatorow i nadkolamozcie bo nie wiem co to jest czy moj malec sie rozlatuje?

[ wiadomość edytowana przez: widynek dnia 2005-01-25 15:27:09 ]
[ powód edycji: brak oznaczenia modelu w temacie ]

Podpinam sie bo mam identyczne objawy A narazie niemam jak zaglądnąc do niego bo mi garaz zasypało

1) albo zwrotnice sa juz do regeneracji??
2) moze gumki od amoprtyzatorow ( o gory i na dole)
3) moze tulejki w resorze sa juz do wymiany??
nic iwecje mi na mysl nieprzychodzi!!
hehe bo nic innego ja niemialem do naprawy z podobnymi objawami!!!

sprawdzcie i wtedy sei okaze!!! milej pracy

Temat bumerang. Rok temu pisałem o tym samym problemie. Byłem na stacji diagnostycznej, potem u mechanika. Zawieszenie rozebrane, wytrzesione i przeghladniete. Wynik: NIC.

Wniosek: Ten typ tak ma.

poczytajcie mój temat ... baba na drodze .... tak mi stukało aż pekł resor ...

pozdrawiam

zdarza sie nieraz że podkładka nad resorem jest pekniete i wydaje nieprzyjemne ogłosy podczas jazdy po nierównościach

U mnie jak wspomniałem resor został zdjęty sprawdzony całe mocowanie itp i kompletnie nic. Po przesmarowaniu i odwróceniu 1 pióra (był juz mocno uśmiechnięty - odkładam narazie jego wymianę) tak do temperatur -5 jest ok ale poniżej są jakies dziewne odgłosy.

Nie lekceważcie tych odgłosów ale może byc tak jak u mnie czyli "Ten ty pak ma"...

ja proponuje podniesc malca na lewarek i sprawdzic czy jest luz na zwrotnicach-tez mam stuki i u mnie wlasnie zwrotnice napierdalaja a przy nizszych temperaturach gestenieje(przynajmniej mi sie tak wydaje) olej w amorach przez co robia sie sztywniejsze i samochod jest bardziej wrazliwy na wszystkie dziorkale tak jak mowi dooh-w malcu prawdopodobnie zawsze beda jakies dzwieki i nie ma co robic tragedi

pewnie u Ciebie też nic nie znajdą...będziesz jeździł po mechanikach i tak nic nie znajdą...ja tak samo szukam pczyczyny luzu na kierownicy..przekładnia ok..końcówki ok..wszystko w pożądku ale luz na kierownicy jest..
Może ktoś ma jakieś pomysły co to może być lub co sprawdzić??

Dokładnie tydzień temu miałem ten sam problem, większe obciążenie malca i stukało jak sto ch...., na nierównościach to samo.
Mój zaufany mechanik podpowiedział mi: "wypierdol te amorki"
tak też zrobiłem kilka dni temu EFEKT: Brak stuków, już nic mi nie suka... tzn stuka w przednim zawieszeniu
Amorki wymieniłem na Delphi (nówki oczywiście)
Polecam i pozdrawiam