Nowy "polski" samochód z Lublina...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wkrótce w sprzedaży:

Artykuł i fotki GOLD pick-up

SUPER! No ale ile jest przewidywana cena za to, coś????

Mam tylko pytanie: CO TO JEST ???

Cytat:
2005-02-19 21:19:26, MARKHEIM pisze:
Mam tylko pytanie: CO TO JEST ???

wg. artykułu jest to niejaki "GOLD"

Spoko wozik

Cytat:
Nie wiadomo jeszcze, jakie będzie standardowe wyposażenie Golda. Wiemy natomiast, że samochód dostępny będzie m.in. w prezentowanej na zdjęciach, bardzo bogato wyposażonej opcji, zawierającej np. centralny zamek, elektrycznie sterowane szyby, ręczną klimatyzację, radio z CD, drewnopodobne inkrustacje wnętrza i kierownicy, pokrytej zarazem skórą, obrotomierz i białe tarcze zegarów. Niestety nawet w tej wersji zabraknie ABS-u oraz poduszki powietrznej kierowcy i na razie nie wiadomo, kiedy te elementy znajdą się na liście wyposażenia.

polskich samochodach tego wyposażenia na bank nie będzie, bo nie było

fajny pikap
niech składają,ludzie chociaż mają robotę

Proponuję spojrzeć na daty w artykule...był pomysł taki kiedyś i sie zbył, z tego co wiem niewypaliło i tyle

Może sie naraże, ale:
Myśle, że Polsce, jak już chcemy jak najtaniej cokolwiek montować, to jakieś podobne autko z Indii byłoby jeszcze tańsze
Bo jakość byłaby zapewne porównywalna

ZA INTERIA :

Spółka Andoria-Mot, zaprezentowała 2- i 4/5-osobowego pikapa Ozaltin Gold. Ozaltin Gold S - to 2 osobowy pikap o masie 2.500 kg i ładowności 1.000 kg. Ozaltin Gold X lub X DB - to wersja 4/5-osobowa o masie 2.500 kg (X) lub 2.450 kg (X DB) i ładowności 800 kg. Obie wersje mogą być wyposażone w polskie silniki Andoria TD 2.5l o mocy 100 KM (75kW) przy 4100 obr./min.
Montaż ma rozpocząć się w Lublinie od 2004 roku z zestawów SKD pochodzących z tureckiej firmy Ozmaktas, która z kolei jednocześnie montuje samochody marki Ozaltin z zestawów CKD chińskiej firmy Changan.Chińczycy zaś zakupili to auto od Japończyków,znawcy szybciutko rozpoznają-to toyota Hilux. Pojazdy montowane w Turcji są wyposażane także w silniki pochodzące z Andorii. Cena: 40.000 zł brutto.

fajny... Lubie Pick-upy Konkret autko. Jednak jak ktos wspomnial ten pomysl chyba odszedl w zapomnienie... Ale gdyby byla dobra cena to mysle ze mial by wziecie

Cytat:
2005-02-19 21:27:51, SKRABER pisze:
Proponuję spojrzeć na daty w artykule...był pomysł taki kiedyś i sie zbył, z tego co wiem niewypaliło i tyle

dzięki
wszystko jasne-nie wprowadzać zamieszania takimi "nowościami"

Dealer Andorii,firma UNILUX
planuje rozpocząć sprzedaż w 1 połowie tego roku.....

Cytat:
2005-02-19 21:35:18, LeszekTe pisze:
Dealer Andorii,firma UNILUX planuje rozpocząć sprzedaż w 1 połowie tego roku.....

nio spoko, ale czy ma to związek z przytaczanym wcześniej artykułem (budowa/składanie auta w Polsce: silni Andorii itp.)?
Wydaje mi się ,że chodzi po prostu o import tego auta...

Wysłałem maila z zapytaniem do uniluxu.jak mi odpowiedzą,dam znać.A "GOLDY" na rynku tureckim mają silnik Andorii..Więc chyba u nas też?

Ta sprawa z produkcja juz dawno jest nieaktualna.

Cytat:
2005-02-20 15:19:59, Dawids pisze:
Ta sprawa z produkcja juz dawno jest nieaktualna.

Szkoda.