Zaworek paliwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanko: czy jest w ZETEC-u jakiś zaworek zapobiegający powracaniu się paliwa do baku??? Od paru dni muszę trochę pokecić silnikiem aby załapał. Sprawdzilem czy leci powietrze na tymprzyłączeniu gdzie mierzy się ciśnienie paliwa (taki zaworek jak wętyl od koła ) itrochę posyczy zanim paliwko wybije. Co to może być??? Jest strasznie denerwujące ,zwłaszcza teraz jak są mrozy i silniczkowi trochę cięzej jest

normalnie to popmpka paliwa powinna Tobie podpompowac paliwko

No tez tak sobie pomyślałem bo przecierz po przekeceniu kluczyka już przez chwilę pracuje. kurcze nie wiem co to jest i od czego zacząc.

Też mam ten problem. Z początku myślałem, że to może krokowy lub czujnik położenia przepustnicy a to właśnie spadek ciśnienia paliwa w instalacji po jakimś czasie. Doraźnie to teraz przed rozruchem silnika włączam 3 lub 4 razy kluczyk w pierwsze położenie i czekam aż pompa paliwa się wyłączy, potem wyłączam i znów przekręcam ... tak 3 razy i napompuje tyle paliwa że jest rozruch i uruchomienie OK. Też zastanawiam się czy jest i gdzie ten zaworek zwrotny? Jak nie ma to może sam coś podobnego w wężyk paliwowy zapodam i zobaczę jak się będzie sprawować.