Muli się po rozgrzaniu.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy w MK3 występuje coś takiego jak filtr paliwa znajdujący się w zbiorniku paliwa
Chodi o to, że w czasie mrozów, jak mi się silnik nagrzeje to staje się strasznie mułowaty, a nawet jak puszczę gaz to gaśnie. Wystarczy jednak, że się zatrzymam i wyłączę go na jakieś 5 min i już wszystko jest OK (wyrywa się do przodu jak zawsze).

Sprawdzałem wcześniejsze wątki (chyba wszystkie) odnośnie mulenia się i wyglądało na to, że to wina przypchanych filtrów. Ja swój filr paliwa przed gaźnikiem wymieniłem, filtr powietrza też nowy i niestety nadal to samo.
Szukam przyczyny tych objawów.

ostatnio dzieje mi sie podobnie... jak sie nagrzeje jest mniej zwinny niz jak jest zimny, chosby nawet po mrozie.... tyle ze u mnie jest nie wyregolowana mieszanka i jak ciagnie zimne powietrze to jest ok przy tym skladzie... jak sie juz nagrzeje, ten sklad nie jest odpowiedni i stad u mnie gorsza praca silnika za niedlugo regolacja i znow bedzie po staremu

To by się może i zgadzało tylko dlaczego jak wyłączę go na parę minut to potem jest wszystko ok
Tego nie rozumiem.

Oooo Lodz i do tego Dabrowa - to tam gdzie ja mieszkam.

Moze byc rowniez cos z zaplonem.

Witam toradek ,
może się już nie raz widzieliśmy przejazdem

A no widzisz zapłunu dawno nie ruszałem.

Ja tylko chcialem powiedziec ze i ja mieszkam na dabrowie

Ooo, to co raz wiecej z Dabrowy