Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() magik vw golf mk2 Dąbrowa Górnicza | 2004-02-14 14:04:32 nie umiem tego wyjaśnić technicznie,ale tak ma być ![]() jeśli masz wciśnięty pedał silnik jest wysprzęglony i mniej obciążony, dlatego ma wyższe obroty... jakoś tak to było,ale może ktoś to dokładnie wyjaśni. W każdym bądź razie tak ma być ![]() |
![]() Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2004-02-14 14:10:21 Hehe ja miałem podobnie, ale jak był bardzo duzy mróz. Coś musiało przymarznąć i jak puszczałem sprzęgło to auto gasło. Wieczorem zostawiłem auto na jedynce i pomimo, ze zrzuciłem na luz auto chciało jechać po puszczeniu sprzęgła. Po chwili jak sie rozgrzało to wszystko wróciło do normy. Może to to? A może sprawdź linkę. Zobacz jakie masz tam luzy. |
![]() sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2004-02-14 14:25:16 Witam
to normalne zjawisko, przyczyną jest gęsty zimny olej, jak wcisniesz sprzęgło, to w skrzyni obraca się tylko wałek sprzegłowy, jak pusżcisz to mimo luzu obracają się oba wałki, jeśli Ciebie to denrwuje to radą na to jest doszczelnic skrzynie biegów( nowe uszzcelki, zimmeringi i wymiana oleju na jakiś lepszy, może syntetyk lub pólsyntetyk . po rozgrzaniau się oleju w skrzyni biegów opory maleją i podczas jazdy już to zjawisko jest niezauważalne |
![]() panoni opel omega A 2,6 zabrze | 2004-02-14 21:35:54 niestety już nic niemam do dodania ![]() ![]() |
pawel_krakow | 2004-02-15 12:54:58 Perzan - ja tak wąłsnie robię - bo już po paru sekundach trzeba "odjąć" trochę ssania ![]() |
![]() szymo_n SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada Samara okolice Łodzi | 2004-02-15 17:40:34 witam
w mojej samarce jest mniej wiecej tak ze ogolnie nawet na rozgrzanej przy wcisnietym pedale sprzegla slychac troszke inny dzwiek pracy ale nie tyle silnika co chyba wlasnie skrzyni. czy to moze oznaczac ze siada mi powoli lozysko oporowe ![]() czy poprostu ten typ tak ma??? pozdro |