Montuję jutro cały układ wydechowy.Proszę o sugestie!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Na spocie we Włocławku urwałem tylni tłumik,jutro jadę do warsztatu po nowy tłumik.Chcę założyć basówkę,nie wiem czy zdemontować katalizator ( mam instalację gazową ). No i czy wstawić strumienicę w obudowie katalizatora??? Proszę o podpowiedzi!!! Dodam że mam MkVII i tylko 1.3 i .Dzięki!!

O strumienicach już było parę tematów użyj szukarki i na pewno coś znajdziesz!!!!

Jeżeli katalizator jest nie zapchany to bym go zostawił a poprzestał na basowym tłumniczku.

jak czujesz ze Ci przy wyzszych obrotach wali zbukami i cos tam z rury kapie to zostaw kata,jezeli tego nie ma wywal go. Bassowka mowisz

-----------------
Tazz, Wilk
Kopciuch Kombiak klasy E 2005r. 3.2 CDi
Kopciuch Kombiak klasy C 2003r. 2.2 CDi
Czerwony Gromiasty - KONIEC :(
Niebieski Gruzik MK4 - 2.0 150HP
Szybki Czarny Dachowiec 2.0 150KM

Cytat:
2005-01-27 17:27:45, kruchacz pisze:
O strumienicach już było parę tematów użyj szukarki i na pewno coś znajdziesz!!!!

Widzisz,szanowny kolego, poprzednie posty czytałem, nie dotyczyły jednak mojej osoby i auta,dlatego też rozpocząłem ten temat......... ZieleTDH i werewolf29, szpeniole mówili mi , że przy LPG warto wyciąć kata.Przy gazie inna jest temperatura na kolektorze wydechowym, a kat może si e przepalić,to tylko ceramika.............No nie wiem.....Dzięki za pomoc!!!!!!

Cytat:
2005-01-27 18:40:35, werewolf29 pisze:
Jeżeli katalizator jest nie zapchany to bym go zostawił a poprzestał na basowym tłumniczku.

dobrze gada

Ziele, chyba odwrotnie - zbuki czuc przy starzejacym sie katalizatorze

A prawda jest taka, ze jezeli nie ustawisz dobrze mieszanki na gazie to przyspieszysz zuzycie kata.

Cytat:
...ZieleTDH i werewolf29, szpeniole mówili mi...

miras dla kolegow Zielak
Toradek jak wolisz mi tam sie KAT kojarzy tylko ze zbukami jak essina byla sprowadzona "moja" w 96 to ojciec jak dawal po garach to walilo zbukami a ale to jush nie czuje od 7lat

-----------------
Tazz, Wilk
Kopciuch Kombiak klasy E 2005r. 3.2 CDi
Kopciuch Kombiak klasy C 2003r. 2.2 CDi
Czerwony Gromiasty - KONIEC :(
Niebieski Gruzik MK4 - 2.0 150HP
Szybki Czarny Dachowiec 2.0 150KM

Jeżeli KAT jest sprawny to zostaw a załóż basowy tłumniczek bedzie ładny dzwięk. Wywalenie dobrego KATA i założenie strumienicy czy jej imitacji za 70zł nic ci nie da wywalisz tylko kasę a jak padnie Kat zawsze możesz go wywalić.

No i stało się!!! Przy 4 tys. obrotów nie da się wytrzymać.Ja pier.... ale odwaliłem To jest rycząca krowa siejąca zniszczenie Po 50 km jazdy z Torunia do Chełmna,straciłem słuch!!! Mi się to podoba,a co na to żona i dzieci??? Zobaczymy jutro.......

[ wiadomość edytowana przez: mirasEssiMkVII dnia 2005-01-28 15:10:56 ]

nie jest tak źle, ja też mam 1,3 i kiedyś wyciągnołem tłumik i chodził głośno ale w granicach rozsądku.

co z tym katem wywaliłeś czy został?

Cytat:
2005-01-28 15:25:21, fryszard pisze:
co z tym katem wywaliłeś czy został?

A wykręcili mi go......Mam w garażu.W miejsce kata mam strumienice w podwójnym płaszczu.Wygląda jak orginalny katalizator.Myślę że to właśnie rzutuje na głośną pracę wydechu

i jka czujesz "przyrost mocy"?

Wiesz mam już swoje lata , bo 34..... Przyrost mocy??? Może lepij się zbira z miejsca, ale przy wyprzedzaniu , dalej jest mół. Te basy z tłumika dają delikatną gęsią skórkę. Nie ma to jak rosyjsko-polskie czołgi.

a ja niedługo wycinam kata, nie wiem czy jest dobry czy zły, ale interesuje mnie przyrost mocy jestem w ogóle za pozbywaniem sie tego ustrojstwa

Cytat:
2005-01-28 23:02:42, saintadamus pisze:
a ja niedługo wycinam kata, nie wiem czy jest dobry czy zły, ale interesuje mnie przyrost mocy jestem w ogóle za pozbywaniem sie tego ustrojstwa

Oj , będzie ryczało........

zwłaszcza że mam tłumik końcowy KM z końcówką 2x100 ale jak po wycieciu kata bedzie można wytrzymać to wycinam jeszcze środkowy

@ saintadamus:
zobaczysz na najblizszym spocie jak mi moj chodzi
co prawda "tylko" 1.3 ale sama przeltowka + ostatni koncowy km 1*100 DTM
cale 108 dB !!!!!!

Nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie rób tego!!!!!!!!!!!!!!! Mam tylko 180x10 ze strumienicą i oryginalnym środkowym tłumikiem i starczy w zupełnosci!!! Umżesz przy większej prędkości ( od huku ), lub skonsultuj się z laryngologiem lub farmaceutą ::

[ wiadomość edytowana przez: mirasEssiMkVII dnia 2005-01-28 23:22:38 ]