| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
gieroy LOB MEMBER granatowy panzer ale ... Siemianice | 2003-03-24 23:00:18 cytat Więcej mi nie potrzeba, tam gdzie można (gdzie są odsłonięte przewody) skorzystam z tego, że nie jestem jeszcze daltonistą
Za bardzo to teraz nie wiem o co ci chodzi. Z pierwszej części twojego pytania wynika, że chcesz wiedzieć gdzie są numery na złączach. Z drugiej powyżej cytowanej trudno nic nie wynika ale odpowiadam na pierwszą część: Na schematach przy złączach przy każdym przewodzie jest numer, który określa numer "bolca" bądź "otworu" we wtyczce lub gnieżdzie. Jak rozłączysz złącze to od spodu każde wyprowadzenie na wtyczce lub gnieździe ma numer poporządkowany określonemu przewodowi. W ten sposób określa się jaki to przewód jeśli nie widzi się koloru przewodu np. : złącze przy drzwiach, wszystkie włączniki itd.[ Powodzenia |
salmon DEADSOUL Audi A6 C4 Ełk | 2003-03-24 23:07:28 W tym właśnie problem, że dziś np. rozpinałem złącza drzwi, żeby sprawdzić, czy idzie sygnał na siłowniki centralnego - na pewniaka, bo przecież przeczytałem sobie numerki kabli ze schematu - a w złaczce (poza samymi stykami [ wiadomość edytowana przez: salmon dnia 2003-03-24 23:08:38 ] |
gieroy LOB MEMBER granatowy panzer ale ... Siemianice | 2003-03-24 23:23:08 hmm ja mam napewno ponumerowane jeżeli nie masz to jedyne rozwiązanie zdjąć tapicerkę i przy samym siłowniku jest złącze z odsłoniętymi kolorami kabli. Ewntualnie żeby to sprawdzić przy słupku u pasażera jest moduł sterujący CZ i złącze które jest odsłonięte i tam to można sprawdzić (dostęp jest w miarę dobry). Aczkolwiek elementem podającym sygnał do uruchomienia siłownika jest mikrowyłącznik umiejscowiony przy samym zamku w drzwiach. Przekręcenie zamka powoduje włączenie włącznik a dokładnie włącznik ten podaje masę na końcówkę nr 1 przy otwieraniu i na końcówkę nr 4 przy zamykaniu modułu ZC (K37)
Powodzenia |
salmon DEADSOUL Audi A6 C4 Ełk | 2003-03-24 23:33:52 Co do złączek, to pytałem na zapas |
gieroy LOB MEMBER granatowy panzer ale ... Siemianice | 2003-03-24 23:51:32 Nie analizowałem tego jeszcze ale nie można według mnie takiej możliwości wykluczyć. Miałem podobny przypadek z szybą elektrycznie podnoszoną. Przestała mi kompletnie działać bo córa się bawiła ile wlazło. Po kilku dniach bojów podszedłem do tego jak do komputera zrobiłem "reset". Odłączyłem akumulator poczekałem włączyłem ponownie i zaczęła chodzić. Ale zanim to zrobisz w sumie upewnij sie na pozostałych elementach czy one są OK.
Pozdrawiam i znikam już późno jeszcze na pewno pogawędzimy. |
salmon DEADSOUL Audi A6 C4 Ełk | 2003-03-24 23:57:00 Dzięki za rady i trzymam za słowo |
TD Caravan Warszawa | 2005-01-27 10:48:43 Mam 61-stronicowy opis z rysunkami wszystkich kostek elektrycznych do Omegi B stan 9/1998 dokument KTA-2080/1-D zeskanuję i wywieszę, jak będę miał dostęp do ftp'a
JaC
|
Prowo LOB WETERAN ![]() Kura Indian ze wsi (OPO) | 2005-01-27 10:52:19 Hmmm - przez te kilka lat działania forum trochę wątków się nazbierało.
Jeżeli zamierzasz wywlekać każdy sprzed lat (to już któryś z kolei ostatnio), to może jednak sobie odpuść. Za ilość postów nie ma tu nagród. ----------------- Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec |
DrA ![]() eS ... | 2005-01-27 13:37:27
Gwarantuje koledze, ze do ftp LOB dostepu kolega mial nie bedzie |
TD Caravan Warszawa | 2005-01-27 22:27:11
- JaC |
Prowo LOB WETERAN ![]() Kura Indian ze wsi (OPO) | 2005-01-31 11:33:45 TD: Nie rozumiem głębi tego ostatniego postu.
1) Cytujesz moją uwagę. Czyli co? Opanujesz się czy nadal będziesz bił licznik? 2) Przywołujesz tablicę mojego skromnego autorstwa. W jakim celu? Odpowiedź na powyższe pozwoli ustosunkować się i wystosować następnie odpowiednie propozycje. ----------------- Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec |