[how to...]paint shop pro

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dziś (wczoraj) zainstalowałem sobie rzeczony program...Chciałem zrobić skrypt, który będzie dodawał do obrazków logo FnF i odpowiednio je pozycjonował (że już o zmianie rozmiaru na odpowiedni nie wspomnę). Wszystko byłoby super, gdyby nie fakt, że nie wiem, jak przekształcić warstwę w obiekt, a nigdzie nie widzę opcji "środkowania" dla warstw. Możliwe, że jest jakieś prostsze rozwiązanie mojego problemu, może poszedłem w złym kierunku...Tak czy siak proszę o pomoc bo siedzę prawie godzinę przy tym programie i nic nie mogę znaleźć!!

Cytat:
2005-01-29 02:39:05, widynek pisze:
Dziś (wczoraj) zainstalowałem sobie rzeczony program...Chciałem zrobić skrypt, który będzie dodawał do obrazków logo FnF i odpowiednio je pozycjonował (że już o zmianie rozmiaru na odpowiedni nie wspomnę). Wszystko byłoby super, gdyby nie fakt, że nie wiem, jak przekształcić warstwę w obiekt, a nigdzie nie widzę opcji "środkowania" dla warstw. Możliwe, że jest jakieś prostsze rozwiązanie mojego problemu, może poszedłem w złym kierunku...Tak czy siak proszę o pomoc bo siedzę prawie godzinę przy tym programie i nic nie mogę znaleźć!!

W programie do robienia galerii internetowych miałem opcje dodawania loga, napisu, bajeru itp. Program robił to automatycznie na wielu plikach zmniejszając je dodatkowo i dostosowując do realiów internetu. Program to Arles Image Web Page Creator 5.2.8 końkretnie.

Wyslalem ci na priva adres. Sciagnij to - instalka programu + gotowiec do robienia galeri. Automatycznie dodaje logo fiat furious i tlo strony. Mozesz skorzystac lub nie.

[ wiadomość edytowana przez: CZUCZU dnia 2005-01-29 13:17:03 ]

Dzięki - program naprawdę fajny i załatwia w sumie sprawę galerii. Są tylko dwa problemy - program nie zmienia rozmiaru "loga" (to by się dało obejść przez zmienienie rozmiaru właściwej fotografii) i drugi - który mnie bardziej trapi - kiedy na foto nakładam transparentne logo
(szerokie na całą stronę, jednak napisy są tylko w dwóch rogach, po środku jest pusto), to na całej szerokości fotografii pojawia się blady pasek, którego nie chcę . Jakieś pomysły??

A wracając do PSP8 - czy ktoś zna te skrypty?? Czy są gdzieś przechowywane zmienne zawierające rozmiar obrazka (tak, bym mógł uzależniść rozmiar i umiejscowienie loga od rozmiaru foto) ??

Odezwij sie na gg bo poki co nierozumiem.
A napis nie ma problem uzeby przerobic.

Dzięki dla CzuCzu dla pomoc, ale sprawa PSP nadal otwarta, bo mnie to gnębi.