Nie równa praca silnika na benzynie przy wolnych obrotach

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Wszystkich. Na forum jestem pierwszy raz. Mam pytanie dotyczące nie równej pracy silnika na wolnych obrotach przy benzynie. Mam Renaukt Megane 1,4 16V 99 rok. Założyłem do niej gaz sekwencyjny o ile dobrze się oryjętuję z polskim oprogramowaniem. Na gazie samochód pracuje dobrze a na beznynie żle Podobno jest to związane z sondą lambda. Jeśli pojadę do serwisu i zresetują mi komputer to przez jakiś czas pracuje dobrze około tygodnia. Nie wiem czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem. Proszę o pomoc w tej sprawie

Jak dlugo jezdzisz jusz na gazie i czy od poczadku na benzynie zle pracuje?
Komputer łapie jakieś blendy i mozliwe ze przechodzi na tryb awaryjny. Ja usiebie zeby zresetowac kompa wystarczy ze odłoncze na 15min aku i po sprawie.

Cześć - witam wszystkich jako nowy na forum, a ponieważ mam Renówkę to wypowiem sie w tym temacie...
Generalnie długo zastanawiałem sie nad założeniem gazu ponieważ w "obiegowej" opinii Renówki "trudno zagazować" nie wiem jaką instalację wybrałeś... natomiast najczęściej z tego co słyszałem są kłopoty z komputerem który "wariuje" gdy mamy gaz...
Są na to różne "sztuczki" jednak znają je prawdziwi fachowcy, którzy znają się również na Renówkach...
Komputer można zresetować po odłączeniu akumulatora na 31minut (przynajmniej u mnie - Clio II)
Pozdrawiam