| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Voy Miłośnik FSO Poldżons Constarownia/Sunderland | 2005-01-27 15:21:12 mozliwe ze masz spiecie gdzies... ewentualnie walniety aku, rozwaleony alternator. Moze byc sporo przyczyn. |
BolimA Miłośnik FSO PF '81 / E34 '90 Warszawa - Wola | 2005-01-27 15:24:00 Najprawdopodobniej wystepuje problem z ladowaniem akumulatora (lub aku jest juz na wykonczeniu).
Chociaz przy takim obciazeniu i malej predkosci altek mogl "nie wyrobic". Warto sprawdzic napiecie ladowania na akumulatorze. |
road_runner Miłośnik FSO Gdynia | 2005-01-27 15:30:24 Najprawdopodobniej padl regulator ladowania |
BolimA Miłośnik FSO PF '81 / E34 '90 Warszawa - Wola | 2005-01-27 16:23:03 Ja przed wczoraj wymienilem szczotki i regulator napiecia - po przebiegu 146kkm zostala jeszcze 1/3 dlugosci szczotek .
Takie "tanie pierdoly" warto profilaktycznie zmieniac raz na jakis czas - koszt nie wielki, a moze uchronic przed "duza" awaria. |
karas Miłośnik FSO Polonez Caro Rover Dębe Wielkie / ok Warszawy | 2005-01-27 18:44:04 hehe, wczoraj też miałem taką jazde,,, lecę sobie na trasie (lepiej nie powiem ile ) nagle radio zaczyna mi się wyłączać... mówię coś nie tak ;] wyłączyłem Później dziwne oznaki obrotomierza, wyłączył się sam,,, cosik, światła ciemno świec,, i ten niebieski na zegrach ciemny się robił Prędkość zaczeła spadać... zdechł ....
Teraz kontrolka ładowania mi się świeci, jak mam nawet wyłączony zapłon, a gaśnie, po przekręceniu kluczyka...
Odstawiam go na kilka dni, bo w tym tyg już mnie wystarczająco nadenerwował |
Jozef27 Polonez Caro 1.6 GLI ... Tarnów | 2005-01-31 15:29:03 Dzięki za pomoc. Po załadowaniu akumulatora miał on 13,48 V. Po odłączeniu ładowania po dosłownie 4 godzinach miał juz 13,07 V. Stał w cieple i sam z siebie tracił na voltach. Po włożeniu do samochodu miernik wskazał ponad 14 V. Po włączeniu świateł mijania, przeciwmgielnych i dmuchawy na full napięcie nie spadło poniżej 13,5 V. Co z tego jak po 20 minutach jazdy zaczeła się świecic kontrolka akumulatora na tablicy rozdzielcej i wyrażnie osłabły wiatła mijania. No coż... akumulator do wymiany chyba. |