[125]milicyjny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam prosbe do wszystkich którzy mają informacje na temat milicyjnych fiatów 125 zeby pisali tu o róznych szczegółach które różniły je od zwykłch 125,ponieważ chce przerobić swojego kanciaka na milicyjnego.Aha i czy wie ktoś czy nie ma potem problemów żadnych z policją?z góry wielkie thx

Jezeli załozysz niebieskiego "koguta"to beda klopoty,oj beda.

dokładnie ale o ile pamiętam to one miały takie kojoty co teraz można magnetyczne kupić więc jak już z kojotem to na zloty. poza tym nie wydaje mi się, żeby policji podobało się, że jeździsz niebieskim wozem z białym paskiem i napisem milicja. ten pomysł to na auto typowo wystawowo/zlotowe bo w czasie normalnej jazdy będziesz miał częste kontrole...

nie ma takiej instytucji jak MILICJA wiec co mu moga zrobic ? :|

Bullitt

Milicja napis jak najbardziej może być, podobnie jak malowanie .
Taka instytucja nie istnieje więc gdzie problem. .
Co się tyczy koguta da sie,ale musiałby być zaklejony czarną taśmą, na znak, że jest nieczynny.

Ewentualnie jak policja sie czepi do koguta to powiedz ze jest to "niebieski element ozdobny, wygladem przypominajacy policyjnego koguta"

tylko koguta kup zgodnego z epoka a nie jakiegos na magnes w tesco

co do blekitnych glosnikow tonsila to parke widzialem na allegro

Cytat:
2005-01-28 20:45:00, Yoshi81 pisze:
Milicja napis jak najbardziej może być, podobnie jak malowanie .

Tak ale wtedy auto jest podobne do policyjnych aut. Mój ojciec kiedyś miał problem bo jeździł niebieską nysą z białym paskiem. Myślę, że najlepiej było by zapytać policję...

a nie bylo bialych 125p z niebieskim paskiem i napisem milicja? ja widzialem takei kombiaki, no ale to byly lata 80, chyba ze sedany byly na niebiesko malowane

Przepraszam bardzo,ale obecne malowanie policyjne, to granatowe auto z białymi drzwiami...więc nie powinno być problemu, a nawet pieski powinny być zadowolone i jak zatrzymają, to żeby pooglądać...koguta faktycznie jakoś unieszkodliwić i będzie miodek
Pozdrawiam

był temat o policyjnych autach na fsoak niedawno
LINK

ja moge ze swojej strony zarzucic fotexa:

Cytat:
2005-01-28 21:23:13, Samael pisze:
a nie bylo bialych 125p z niebieskim paskiem i napisem milicja? ja widzialem takei kombiaki, no ale to byly lata 80, chyba ze sedany byly na niebiesko malowane

ja widziałem niebieskie ale to może jakieś takie już z końca były.

a ja mam oryginalnego milicyjnego koguta z napisem milicja. jedynie klosz założyłem pomarańczowyby się paly nie czepiały

Witam a mozęwie ktoś z was na jakich felgach one były czy 13 czy 15 bo ostatnio był post jkais na taki temat i nie którzy twierdzili ze na 15 były ile w tym prawdy??
Pozdro

Cytat:
2005-01-28 23:14:13, Twarog pisze:
Witam a mozęwie ktoś z was na jakich felgach one były czy 13 czy 15 bo ostatnio był post jkais na taki temat i nie którzy twierdzili ze na 15 były ile w tym prawdy?? Pozdro

Pewnie tyle ile w tym że Franc miał strzelać do Papieża...

a tak na poważnie to większość była na 13" chociażby ze wzglęu na koszty...

Cytat:
2005-01-28 23:14:13, Twarog pisze:
Witam a mozęwie ktoś z was na jakich felgach one były czy 13 czy 15 bo ostatnio był post jkais na taki temat i nie którzy twierdzili ze na 15 były ile w tym prawdy?? Pozdro

piętnastki to rzadkość była, raczej tylko około połowy lat 70-tych (dokładniej od 1972), felgi te występowały ogólnie w wersji dfa przystosowanej do trudnych warunków (jest o tym w artykule na stronie Kaovtza, skan z motoru chyba), która trafiała pewnie najczęściej do policji i wojska.
napewno nie wszystkie kanty MO były na 15tkach

Cytat:
był temat o policyjnych autach na fsoak niedawno
LINK

ja moge ze swojej strony zarzucic fotexa:

o własnie taki chce zrobić,dzięki też za link zabieram sie za czytanie

Dobry szpej będzie
Czekamy na fotki
Wiem, że pewnie nieprędko, ale mimo tego z niecierpliwością
PZDR