MotoNews.pl

Jak zimny nie pali jak ciepły tez

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wiec tak, jak zimny to nie chce zapalic, zapala jak sie wcisnie gaz ale nie ma wolnych obrotów i caly czas gasnie, jak juz załapie i jest dobrze, to jak sie go znów zapala to dopiero zapali za drugim przekreceniem kluczyka, bo za pierwszym zgasnie, dzisiaj rano to dopiero załapał po przejechaniu jakis3km ale pozniej obroty sie trzymały tak na około 3000 jak postał chwilke opadły ale nie na 800-900 tylko na jakies1200-1300, i jeszcze dzisiaj jak był zimny miał jakies takie dziwne przymulenia nie szedł rowno podczas przyspieszania
pozdrawiam

nikt nie wie???
moje przypuszczenia sa na tzw. silniczek krokowy
tylko gdzie mam go szukac?
szukałem w watkach ale nie znalazłem
za wszeelkie wiadomosci dziekuje

nadal podtrzymuje?

silniczek krokowy ( zawór wolnych obrotów) znajdziesz przykręcony do kloektora ssącego!! od strony silnika (między silnikiem a kolektorem), przykręcony jest dwoma śrubkami, możesz go odkręcić , i przemyś np. benzyną ekstakcyjna i przdmuchać potem powietrzem, czasami po prostu zacina się ten siłowniczek tego zaworka

mss dzieki za odpowiedz, silniczek sie moczy jak narazie zibaczymy czy pomoze caly ten zabieg

ale jak go odłączyłeś to miałeś aku odpięty??

upsss dopiero odpiołem po wyciagnieciu jego
co mogło sie stac?

sprawdź jeszcze rezystancję tego regulatora, powinna wynosić od 9 do 12 kilo omów

oki sprawdze

diagnoza:
padniety silniczek krokowy
zakupiłem nowy i wszystko chula jak by nic nigdy sie nie działo
pozdrawiam