Slabo kreci

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No wiec mam taki problem ze strasznie ciezko mi kreci silnikiem tzn ze tak jak by byl slaby akumulator ze ledwo go przelamuje ale akumulator nowka wczoraj kupiony 64Ah na rozruch 640 A. No a jezeli np odlacze przeod idacy z cewki do kopulki silnik kreci odrazu jak szalony.

moze gdzies jakies male zwarcie??

ale gdzie?? nowe przewody zaplonowe, wczoraj nawet zrobilem nowe przewody ktore ida od modulu wzmocnienia zaplonu do cewki.Juz nie wiem co to moze byc !!

to moze cewka poszla sobie na urlop??

Zle ustawiony zaplon. Nie oslabl Ci essi??

EDIT: To ja z Toba rozmawialem na gg, zes sie w ogole nie przedstawil W kazdym badz razie, tak jak u gory - masz kompletnie zle ustawiony zaplon, cewka pewnie jest sprawna, tylko kat wyporzedzenia jest zly. I to wlasnie tu jest Twoj problem slabego Essiego.

[ wiadomość edytowana przez: toradek dnia 2005-01-28 14:10:56 ]

Ale nawet jak go na maxa opoznie to jest tak samo(

a propos czy w essim mk7 monowtrysk 1,3 da się ustawić zapłon ...a jesli tak to jak to sie robi???
bo mój essik kręci tragicznie!!!! jest zaj...e słaby ale zapala od razu - po jednym ,dwóch obrotach wału pomimo ze aku ledwo nim obraca
Pomóżcie

Z tego co sie orientuje to sie nie ustawia zaplonu! No a mi to ledwo kreci az sie zatrzymuje!

Orzysz, to znaczy, ze masz zle ustawiony rozrzad.

Hetmann - w mk7 jest juz ECC, i to krecenie nie jest spowodowane zaplonem.

oki...nie przeszkadza mi że słabo kręci dopuki zapala bez problemów...ale może troszke mocy...? bo 1,3 przynajmniej mój na dwójce idzie jak furmanka (kombi)

A czego sie spodziewales po 60 km w 1000 kilogramowym samochodzie ?

Rozrzad idealnie na znakach jest!

Cześć.JA mam podobny problem u siebie.Tzn. nowa bateria,nowe tulejki w rozruszniku i to niepomogło dalej ma "cięzki rozruch"aż "jęczy". Co to moze być?? Jak jest ciep[ły nie ma takiego problemu. 1.4 monowtrysk.